Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Rok 2020 v oblastnej organizácii Liptov

Rok 2020 v oblastnej organizácii Liptov

Rok 2020 bol veľmi špecifickým rokom, ktorý poznačili hlavne okolnosti okolo Covid-19. Z toho dôvodu boli veľmi obmedzené možnosti na realizáciu, resp. organizáciu podujatí v našej oblasti Liptov, no napriek tomu mi prináleží zhrnúť končiaci rok v kontexte s našou činnosťou. Po marcových voľbách do NR SR sme mali v rámci okresov Ružomberok a Liptovský Mikuláš rozpracovaných viacero projektov a verejných podujatí naprieč celým rokom. Bohužiaľ, drvivú väčšinu sme museli zrušiť, no aj napriek veľmi zložitým obmedzeniam a opatreniam sa nám podarilo zrealizovať aspoň niektoré úžasné projekty. Pripomeňme si aspoň tie najdôležitejšie.

Určite za zmienku stojí letný tábor, na ktorom sme sa priamo podieľali, a počas ktorého sme rozprávkovou atmosférou preniesli viac ako 40 detí z rôznych kútov Slovenska.

Ďalším veľmi náročným, ale nádherným projektom, ktorý stojí za zmienku, bol sv. Mikuláš. V našej ružomberskej kancelárii sme pripravili viac ako tisíc balíčkov zložených zo sladkostí prevažne od slovenských výrobcov, ktoré sme následne distribuovali skrz našich členov do mnohých rodín po celom Slovensku.

Každoročne sa pred Vianocami venujeme aj sociálnej pomoci a snažíme sa aspoň niektorým rodinám skrášliť tieto čarovné dni. Aj napriek zložitej situácii a obmedzeniam kvôli koronavírusu sa nám podarilo pomôcť 4 rodinám z okresov Ružomberok a Liptovský Mikuláš. Týmto rodinám smerovala rôzna pomoc v sume takmer 4000 €. Jednej rodine sme pomohli finančnou hotovosťou 1050 € na rehabilitáciu ich chorej a ťažko skúšanej dcérky, dvom rodinám potravinovou pomocou súbežne s nákupom darčekov pre detičky a štvrtej rodine taktiež nákupom potravín, darčekov, ale aj ďalšieho materiálu a nábytku pre nich potrebného.

Rok 2020 síce nebol celý podľa našich očakávaní, avšak podľa možností a situácie sme robili to, čo bolo v našich možnostiach a aj preto patrí obrovská vďaka všetkým členom a dobrovoľníkom, ktorí pomohli pri realizácii našich vyššie spomenutých projektov, ale aj ďalších, ktoré máme za sebou. No hlavne patrí obrovská vďaka vedeniu strany ĽS Naše Slovensko, ktoré schválilo financovanie týchto projektov.

Do nového roka 2021 vykračujeme opäť plní smelých plánov a pripravení s mnohými projektmi, a veríme, že sa situácia zlepší a bude možné ich realizovať v plnej miere. Všetkým ľudom prajem do nového roka 2021 hlavne pevné zdravie, radosť, rodinnú pohodu a pozitívne myslenie. Nech sme všetci pozitívni konečne v tom správnom slova zmysle.