Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyčistili sme les v okolí Kamenného mlyna v Lozorne

Vyčistili sme les v okolí Kamenného mlyna v Lozorne

V okrese Malacky vykonali členovia Ľudovej strany Naše Slovensko pod vedením okresného predsedu Petra Kováča akciu ekologického charakteru. Zamerali sme sa na vyčistenie časti parkoviska a okolitého borovicového lesa na Kamennom mlyne.

Odpad vo forme skla, plastových fliaš, obalov od potravín a igelitový vriec tam zanechali predovšetkým šoféri kamiónov zo zahraničia. Celkový objem nazbieraného odpadu by sa vošiel do dvoch vysokokapacitných kontajnerov.

Kamenný mlyn aj v dnešnej dobe slúži na rekreáciu a v blízkosti borovicového lesa na nachádza aj prírodné kúpalisko. Časť, v ktorej sa parkovisko nachádza, patrí do katastrálneho územia obce Lozorno v okrese Malacky. Samosprávy, ako aj správa ciest boli oslovené a požiadané o prípadnú pomoc pri likvidácii veľkého množstva odpadu, na oslovenie reagovala správa ciest a za čo im ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

Na parkovisku nie sú zriadené koše na komunálny odpad. Kompetentní sa tvária, akoby ani nevideli, čo sa na tomto mieste pravidelne deje. Nám v Ľudovej strane Naše Slovensko to však ľahostajné nie je, a preto v rovnakých akciách budeme pokračovať aj v nasledujúcom období.