Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Navštívili sme rekonštrukciu bojov z 2. svetovej vojny „Prelomenie Hrona“ vo Veľkých Kozmálovciach

Navštívili sme rekonštrukciu bojov z 2. svetovej vojny „Prelomenie Hrona“ vo Veľkých Kozmálovciach

V sobotu 5.augusta 2023 sme zavítali do Veľkých Kozmáloviec, kde sa za obcou na brehoch rieky Hron uskutočnila rekonštrukcia bojov z 2. svetovej vojny s názvom „Prelomenie Hrona“. Spolu s členmi z levickej organizácie Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko sme mali možnosť pozrieť si historickú vojenskú techniku z obdobia 2. svetovej vojny, dobové tábory, dynamické a statické ukážky OS SR, jazdy a defilé vojenskej techniky.

Účasťou na vyhliadkovom lete vrtuľníkom nad blízkym okolím sme sa mali možnosť presvedčiť, že túto akciu navštívilo naozaj nespočetné množstvo ľudí. V daždivom lete, ktoré máme, nám prialo výnimočne aj počasie, ktoré sa v sobotu akoby zázrakom vyjasnilo. Stretli sme sa s mnohými ľuďmi a samotnými vojakmi v dobových kostýmoch, s ktorými sme sa porozprávali, pofotili a prehodili zopár slov nielen o politickej situácii na Slovensku. Našich fanúšikov, ktorých sme stretli pri stánkoch s občerstvením, sme obdarovali našimi propagačnými materiálmi, dali sme si spolu kofolu a splnili im ich priania odfotiť sa s nimi.

Vyvrcholením podujatia bola samotná rekonštrukcia bojov z 2. svetovej vojny, počas ktorej nám ukázali strategické presuny, boj zblízka zo zákopov, a v akcii sme mohli vidieť aj pozemnú a vzdušnú bojovú techniku.

Ing. Peter Kováč
predseda oblastnej organizácie
Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce