Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Zavítali sme na Pukanské remeselné trhy

Zavítali sme na Pukanské remeselné trhy

V sobotu 1.7.2023 Kotlebovci z okresu Levice navštívili Pukanské remeselné trhy. V našich zelených polokošeliach so slovenským znakom na hrudi sme s hrdosťou kráčali uličkami Pukanca, posiatym stánkami, ktorých majiteľmi boli majstri remeselníci.

Zastavili sme sa pri viacerých stánkoch, v ktorých remeselníci dokazovali svoju zručnosť v remeslách, dedených v mnohých prípadoch z generácie na generáciu od svojich predkov. Tieto im určite prirástli k srdcu, čoho dôkazom boli nádherné výrobky, ktoré prezentovali a ponúkali okoloidúcim návštevníkom trhov.

Zastavili sme sa pri stánku dvoch umeleckých kováčov, z ktorých jeden sa zameriava na výrobu zvoncov, druhý na výrobu svietnikov. Zaujímavé výrobky ponúkali výrobcovia krojov z Hornej Nitry. Zastavili sme sa pri stánku umeleckého rezbára z Trenčína, ktorý svoju zručnosť dokazoval priamo v jeho stánku. Boli sme unesení z toho, že táto práca dokázala v minulosti uživiť mnohopočetné rodiny.

Zaujímavé výrobky a doma vyrobené fujary ponúkal výrobca z Turian pri Martine.

Počas našej prechádzky pomedzi stánky sme rozdávali aj naše propagačné materiály – kľúčenky, nálepky a naše Desatoro, o ktoré prejavili záujem desiatky ľudí. S niektorými z nich sme prehodili aj zopár slov a vysvetlili im, s čím naša strana pôjde do septembrových parlamentných volieb.

So želaním, aby nikdy na našom milovanom Slovensku nezanikli tieto tradičné remeslá, a s pozdravom Verní sebe, svorne napred!

Ing. Peter Kováč
predseda oblastnej organizácie
Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce