Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci súčasťou kulinárskeho umenia v Príbelciach

Kotlebovci súčasťou kulinárskeho umenia v Príbelciach

Kotlebovci sa dňa 1.7. zúčastnili tradičnej kulinárskej súťaže s názvom „Príbelská vareška“, ktorú každoročne organizuje obec Príbelce. Súťaž spočívala v príprave guláša, čo prilákalo záujem obyvateľov obce, ale aj mnoho ďalších ľudí z celého okresu.

Obec Príbelce je súčasťou okresu Veľký Krtíš a priamo v obci sa nachádza bývalá piesková baňa, v ktorej sa dajú nájsť žraločie zuby v usadeninách z čias, keď tu bolo more. V neďalekom športovo-streleckom areáli sa konajú strelecké súťaže, náučný chodník Holica priťahuje turistov a v obci sa nachádza aj množstvo pôvodnej ľudovej architektúry, o ktorej záchranu sa dnes usiluje. Ide o nádhernú, čisto slovenskú obec kresťanského vierovyznania.

Súťažiacich vo varení gulášu podporil aj poslanec NR SR JUDr. Rastislav Schlosár, ktorý si výsledok snaženia súťažiacich vychutnal spoločne s miestnymi obyvateľmi. Rastislav Schlosár sa aktívne zapojil aj do diskusie na rôzne politické témy. Zúčastnených zaujímalo najmä dianie v NR SR, ale aj program ĽS Naše Slovensko do nadchádzajúcich volieb. Rastislav Schlosár v tento deň taktiež navštívil rodný dom nášho významného Slovenského národného buditeľa Janka Kráľa priamo v obci Príbelce.

Organizátorom tohto skvelého podujatia vyjadrujeme v mene Ľudovej strany Naše Slovensko veľké uznanie a poďakovanie.

Michal Medveď
predseda oblastnej organizácie
Krupina, Veľký Krtíš