Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Diktát Bruselu pokračuje: Ak nechcete migrantov na svoje územie, tak zaplaťte pokutu!

Diktát Bruselu pokračuje: Ak nechcete migrantov na svoje územie, tak zaplaťte pokutu!

Rada Európskej únie včera schválila novú európsku migračnú politiku. Namiesto povinných kvót na prerozdeľovanie migrantov prišla s inou povinnosťou pre všetky členské štáty, vrátane Slovenska. Buď príjmeme na naše územie stanovený počet migrantov alebo budeme musieť za každého odmietnutého z nich zaplatiť obrovskú pokutu! Nazvali to „povinnou solidaritou“.

Presná výška pokuty zatiaľ nie je jasná, ale hovorí sa až o sume 20 000 eur za každého jedného migranta! To by napríklad pri počte 10 000 odmietnutých migrantov znamenalo, že Slováci budú musieť zaplatiť nehoráznu sumu 200 miliónov eur!

Prečo? Lebo tak rozhodla EÚ, ktorej sa musíme ako členský štát podriaďovať, keďže sme sa vzdali našej národnej suverenity v tejto oblasti!

Takáto nehorázna a do neba volajúca sprostosť a drzosť by sa nás pritom nikdy netýkala, keby sme neboli členom Európskej únie. No čo vie málokto, netýkala by sa nás ani vtedy, ak by sme v roku 2008 neprijali tzv. Lisabonskú zmluvu!

Do prijatia tejto zmluvy totiž patrila oblasť azylovej a prisťahovaleckej politiky k oblastiam, v ktorých sa prijímali rozhodnutia jednomyseľne, teda každý členský štát mohol zablokovať, resp. vetovať rozhodnutie EÚ. Dnes to už neplatí, pretože sa rozhoduje kvalifikovanou väčšinou. Aj preto nás mohli včera väčšie členské štáty, ako napr. Nemecko či Francúzsko, prehlasovať a nanútiť nám to, s čím nikto súdny na Slovensku nesúhlasí! Musíme si preto uvedomiť, že každý kto vtedy Lisabonskú zmluvu podporoval je dnes spoluzodpovedný za tento Bruselský diktát!

Len na pripomenutie, aby národ nezabudol: V NR SR 10.4.2008 hlasovali za prijatie Lisabonskej zmluvy okrem SMK aj poslanci za stranu SMER (vrátane Petra Pellegriniho), ĽS-HZDS (vrátane Vladimíra Mečiara) a dokonca aj poslanci za SNS (vrátane Slotu, Belousovovej a Rafaela Rafaja, ktorý je dnes funkcionárom Uhríkovej REPUBLIKY). Títo všetci sú teda spoluzodpovední aj za včerajšie rozhodnutie Rady EÚ.

Výpis z tohto hlasovania nájdete tu.

Čo dodať? Najvyšší čas vystúpiť z EÚ a zrealizovať SLOVEXIT!

P.S.: Poverený minister vnútra SR Ivan Šimko nakoniec za túto novú migračnú politiku nehlasoval, no ani nemal odvahu hlasovať jednoznačne proti tak, ako to urobili jeho kolegovia z Poľska či Maďarska!

JUDr. Rastislav Schlosár
člen Ústavnoprávneho výboru NR SR
za ĽS Naše Slovensko