Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci si aj v Bytči pripomenuli 84. výročie vzniku prvej samostatnej Slovenskej republiky

Kotlebovci si aj v Bytči pripomenuli 84. výročie vzniku prvej samostatnej Slovenskej republiky

Členovia oblastných organizácií ĽS Naše Slovensko pod vedením oblastných predsedov Pavla Lazara a Antona Grňa sa 14. marca 2023 zišli v Bytči, aby si pripomenuli 84. výročie vzniku prvej samostatnej Slovenskej republiky a život nášho prvého prezidenta Jozefa Tisa.

Ako v 90. rokoch prebiehala glorifikácia, v dekáde posledných 20 rokov prebieha naopak razantná dehonestácia všetkých jej kľúčových osobností vrátane jej prezidenta Dr. J. Tisa. O objektívne posúdenie historických súvislostí spätých s pôsobením a funkciou prezidentského úradu v ťažkých chvíľach 2. svetovej vojny nemá žiadna politická strana s výnimkou ĽS Naše Slovensko záujem. Dokonca aj historici, ktorí nestranne hodnotili kroky pána prezidenta v kontexte danej doby a situácie v Európe, si svojimi objektívnymi závermi priniesli zosmiešňovanie, útoky, niektorých to stálo ukončenie publicistiky a v niektorých prípadoch i stratu zamestnania (najznámejších napr. Martin Lacko, PhDr.,PhD. zo Slovenskej akadémie vied).

Slovenský národ sa doposiaľ nevie vysporiadať so svojou históriou, ktorá je vždy prekrúcaná podľa konkrétnych potrieb aktuálnych najsilnejších politických síl. Taká je žiaľ súčasná realita. Zmena, a teda objektívne hodnotenie našej histórie, môže prísť jedine s príchodom ĽS Naše Slovensko do vlády.