Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Marian Kotleba: Trest pre úplatkára Imreczeho je výsmechom spravodlivosti

Marian Kotleba: Trest pre úplatkára Imreczeho je výsmechom spravodlivosti

Kto ešte stále veril, že na Slovensku existuje spravodlivosť, musel po rozsudku nad Imreczem stratiť aj posledné zvyšky ilúzií.

Bývalý riaditeľ finančnej správy a nominant Ficovho SMERu bol na Špecializovanom trestnom súde odsúdený za to, že zobral úplatok 50-tisíc eur a ďalšie desaťtisíce vybavoval pre svojich podriadených. Namiesto väzenia však tento úplatkár vyviazol len s podmienkou a peňažným trestom!

Podmienka za korupciu pre šéfa finančnej správy je to isté, ako keby

– riaditeľ SIS dostal podmienku za špionáž proti Slovensku,

– predseda NKÚ dostal podmienku za rozkrádanie štátu,

– riaditeľ NAKA dostal podmienku za obchod s drogami!

Jednoducho totálny výsmech spravodlivosti!!!

Ale čo ak to bolo všetko tak, že sudkyňa dostala ponuku, ktorá sa neodmieta? Ak by totiž Imrecze skončil natvrdo za mrežami, je obrovské riziko, že po čase by sa úplne zlomil a začal rozprávať veci, ktoré by ohrozili ľudí nielen na najvyšších poschodiach politiky, ale aj samotných najvyšších oligarchov. Preto Imrecze musel dostať len podmienku.

A zamyslenie na záver. Na jednej strane ja som dostal podmienečný trest a odobratie poslaneckého mandátu za rozdávanie finančnej pomoci chudobným rodinám. Na druhej strane takýto istý trest dostal vrcholný predstaviteľ kontrolnej finančnej organizácie štátu (nominant SMERu) za to, že namiesto hľadania finančných únikov sám podporoval korupciu a úplatkárstvo. Takže o akej spravodlivosti hovoríme???!!!