Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Poslanec Andrej Medvecký o predvolebnej kampani Smeru: „Smeráci sa naďalej hlásia k EÚ a NATO! Slováci, nedajte sa oklamať“

Poslanec Andrej Medvecký o predvolebnej kampani Smeru: „Smeráci sa naďalej hlásia k EÚ a NATO! Slováci, nedajte sa oklamať“

Smeráci sa pred referendom rozhodli spustiť kampaň, v podstate už predvolebnú. Ako však vyzerá taký míting Smeru? Krásne heslá a veľkomožná snaha viezť sa na vlne euroskepticizmu a anti- vojnových nálad nakoniec narazila na pro-západné smerovanie predstaviteľov Smeru-SD. Hodnoty jednoducho nepustia.

  1. Smeráci síce kritizujú Európsku úniu, nakoniec však avizovali, že Európska únia je podľa nich dobrý projekt. Potvrdili tak slová vlastného predsedu Fica, ktorý v rozhovore pre týždenník Plus 7 dni povedal, že on nikdy nepôjde proti projektu Európskej únie. Pevne verím, že nikomu netreba vysvetľovať význam slova „nikdy“.
  2. A vraj chyba je len v lídroch EÚ, ktorých nezaujímajú občania EÚ. Tento fakt vieme všetci. Problém je však v tom, že títo ľudia sa nedajú vymeniť. Jediné, čo môžu občania SR urobiť, je zvoliť europoslancov, ktorí však nemajú žiadne možnosti legislatívnej tvorby. Europoslanci schvaľujú len to, čo im prichystá Európska komisia.
  3. Komisárom sa však nemôže stať len tak hocikto, a už vôbec nie niekto, kto je euroskeptický. Pretože eurokomisárov menuje prezident Európskej komisie spolu s radou Európskej únie a parlament ich len potvrdzuje. Európska únia demokraciu len predstiera. Reforma Európskej únie zvnútra sa konať nebude, to by sa musel zmeniť celý mechanizmus fungovania EÚ, a to sa nestane.
  4. A smeráci, najnovšie účelovo ohúrený politikou Viktora Orbána, informovali, že vraj ani Orbán nechce vystúpiť z Európskej únie, čo je samozrejme ďalšie klamstvo! Orbán totižto v rámci svojej politickej strany hovoril o tom, že eurozóna sa do roku 2030 rozpadne a preto je treba uvažovať o vystúpení Maďarska z EÚ.
  5. Smeráci však vytiahli ďalšiu argumentáciu, prečo nemôžeme vystúpiť z EÚ. Vraj sme ekonomicky na EÚ závislí. Vážne? A čo robila Ficová vláda 12 rokov pri kormidle, aby tomu aspoň čiastočne zabránila? Nič. Zatiaľ čo Orban chystal kroky na udržanie suverenity Maďarska, smeráci spali na vavrínoch.
  6. Podobne je to aj so smeráckymi riešeniami proti drahým energiám. Vraj je to jednoduché. Energií je nedostatok, lebo Nemci našu energiu vykúpili na dva roky dopredu. Stačí, keby sa v minulosti schválil zákaz vývozu energií. Najskôr je treba pre Slovákov, až potom pre ostatných. A síce to znie ako keby smeráci čítali heslá z našich novín, za 12 rokov nepripravili ani jeden takýto legislatívny návrh, ktorý by upevnil slovenskú energetickú suverenitu.
  7. A vraj smeráci sú racionálni, lebo je pekné rozprávať o vystúpení z EÚ, ale iné je to vykonať. To by údajne bola katastrofa. A čo ak sa eurozóna skutočne rozpadne a my na to nebudeme pripravení? To nebude katastrofa? Bude a omnoho väčšia. Vy v tom vidíte nejakú racionalitu? Lebo ja rozhodne nie.
  8. Najviac zarážajúce bolo však lobovanie smerákov za menu euro. Vraj vďaka euru tu máme zahraničných investorov. Viete koho je toto argumentácia? Predsa Dzurindu a Mikloša. Keď o tom hovoril Heger, tak som to ešte pochopil, ale že ešte aj smeráci preberajú Dzurindovu rétoriku, tak to je už fakt na pobavenie.
  9. A prečo potom nemáme väčšiu životnú úroveň a mzdy ako napríklad Česi, ktorí euro neprijali? Počuli ste vyjadrenie českého premiéra Petra Fialu v RTVS k otázke, prečo Česi neprijali euro? Vraj Česi nevidia v prijatí eura jedinú výhodu, takže o prijatí eura nebudú ani len diskutovať. Čože? Toto povie liberál Fiala, ktorý je niečo ako český Sulík? Hlavne, že tí údajne „pro-národní“ smeráci sa zadúšajú ešte aj za to euro.
  10. Mimochodom, všimli ste si, že z celej V4 sme jediní, ktorí sme zahodili našu menu a prijali euro? Prečo asi že?
  11. A čo otázka nášho členstva v NATO? Po príhovore poslanca Blahu o tom, aká je politika NATO a USA agresívna, by ste si pomysleli, že smeráci už konečne dozreli aspoň v tejto otázke. No, bohužiaľ, nedozreli, len sa vezú na vlne spoločenských nálad.
  12. Podľa smerákov totižto nie sme obranyschopní a preto je naše členstvo v NATO dôležité. Čože? Však NATO vedie agresívnu politiku a touto politikou tým pádom zaťahuje do konfliktu aj nás, nie?
  13. No a teraz pozor! Smeráci síce chápu, že agresívne rozširovanie NATO môže spôsobiť konflikt, ale bez váhania zahlasujú takmer všetci za rozšírenie NATO o Švédsko a Fínsko. A viete, prečo tak urobili? Vraj Švédi a Fíni to tak chcú a prečo by im mali smeráci brániť? Chápete? Prečo by sme my ako člen NATO mali brániť rozširovaniu NATO aj napriek tomu, že to môže zhoršiť bezpečnostnú situáciu v našom regióne?
  14. A nemali by sme to byť práve my, kto otvorí diskusiu o bezbrehom rozširovaní NATO na úkor bezpečnosti iných krajín? A ak sa členovia NATO o tom nechcú baviť, je na mieste si položiť otázku, je ešte NATO obranným paktom? Pravda je však taká, že NATO nie je obranným paktom a jediná cesta pre Slovensko je cesta neutrality.
  15. A viete ako smeráci obhajujú vlastné konanie, ktoré je v príkrom rozpore s tým, čo hlásajú? Tak teraz sa podržte. Oni vraj potrebujú mať určitý koaličný potenciál a preto tak konať musia, lebo vraj sami by nič nezmenili. Tak v tejto logike som sa stratil už aj ja. Pretože ak si koaličný potenciál budujú na stranách, ktoré hlásajú niečo iné ako oni, potom nikdy nič z toho čo hlásajú nepresadia.
  16. Keby boli smeráci skutočne pronárodnou stranou, koaličný potenciál by vedeli postaviť na pronárodných stranách. Všetci sme však videli, ako otočili naši bývalí kolegovia a aké hodnoty začali presadzovať a akých ľudí ku sebe naberať po tom, ako si ich Fico ku sebe zlákal.
  17. Ospravedlňovať smerácku dvojtvárnosť a rozporuplné konanie argumentáciou koaličného potenciálu je čistý alibizmus. Smeráci totižto ani nechcú stavať svoj koaličný potenciál na pronárodných stranách. Pekne sa to ukázalo aj na rozbití jedinej pronárodnej politickej strany ĽS Naše Slovensko, ktorá ešte pred tým, než bola rozdelená, mala preferencie medzi 12 – 14%.
  18. A predstavte si, že na smeráckom mítingu prišlo aj k úprimnému priznaniu. Vraj to boli oni, čo roky podporovali mimovládky, ktoré nás postupne rozkladajú. A viete prečo? Lebo smeráci vraj chceli byť demokratickí. To, že zoznamy mimovládok, fungujúcich za peniaze zo zahraničia, majú už dávno štáty ako USA či Izrael, smeráci účelovo prekukli. Načo by po týchto „baštách demokracie“ opakovali? Namiesto toho štedro dotovali mimovládky, ktoré zo Slovenska urobili dokonalú kolóniu.
  19. Začínam mať pocit, že smerácka racionalita je ako Columbova žena – všetci o nej hovoria, no nikto ju nevidel. Ale tak to už chodí, keď niečo musíš predstierať, ale iné konať.
  20. Nenechajte sa viac klamať, jedine pravda nás môže oslobodiť. Viem, že mnohí sa nechali zlákať ilúziou toho, že Fico bude nejakým novým slovenským Orbánom. Nezabúdajte však, že ilúzia má ďaleko od reality. A tým, že si budeme niečo nahovárať, sa nič k lepšiemu nezmení.

Priatelia, je príliš veľa dôvodov na to, aby ste opäť nenaleteli lišiakom so Smeru. Kto má otvorené oči, musí jasne vidieť, že Smer-SD nie je žiadna pronárodná strana, ale len jedna z ďalších strán slúžiaca systému pod vedením Bruselu a Washingtonu.

Andrej Medvecký
poslanec NR SR
za ĽS Naše Slovensko