Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Pomohli sme osudom ťažko skúšanej rodinke z Veľkých Ludiniec

Pomohli sme osudom ťažko skúšanej rodinke z Veľkých Ludiniec

V predvianočnom čase sme so sociálnou pomocou navštívili rodinu pani Zuzany z Veľkých Ludiniec. Zuzana, matka dvoch malých detí, zostala na výchovu svojich dvoch detí náhle sama potom, čo do ich života zasiahla tragická udalosť. Dňa 17.12.2021, teda len pár dní pred Vianocami jej manžel tragicky zahynul pri autonehode cestou domov medzi Tvrdošovcami a Novými Zámkami. Mala to byť posledná služobná jazda pred vytúženou dovolenkou. Tejto rodinke sa v roku 2021 tým pádom Vianoce skončili a zrútil sa im celý svet. Manžela, otecka, živiteľa rodiny pochovali 23.12.2021, len jeden deň pred Štedrým dňom. Pani Zuzane v tom čase skončila materská dovolenka a zostala s dvoma deťmi v skromnom rodinnom domčeku so svojimi deťmi sama, bez práce a nádeje.

Z priznaných sirotských dôchodkov a vdovského dôchodku sa v dnešnej dobe len ťažko dá vyžiť. Ceny potravín, energií, oblečenia u detí (ktoré každým dňom rastú) stúpajú pomaly dennodenne. A najsmutnejším faktom je, že vláda na čele s prezidentkou, najvyššie inštitúcie, ktoré riadia tento štát, miesto pomoci našim vlastným občanom, rozdávajú našu zem cudzincom! Sú im prednejší Ukrajinci a migranti z ázijských a afrických krajín! V mene zla a falošných ideálov, pod maskou lásky a humanity, pre svoj vlastný profit, prestíž a zisky, vedú tieto hyeny v ľudských kožiach svoj národ takto do záhuby!

Preto sme sa my Kotlebovci rozhodli, že jej pomôžeme prežiť o niečo šťastnejšie a veselšie sviatky narodenia nášho Kráľa a Spasiteľa Ježiša Krista, ako mali tie posledné. Aj keď sme si vedomí, že jej bolesť to zmenší len nepatrne. Pomohli sme jej prívesom palivového dreva, nákupom trvanlivých potravín, kozmetických, čistiacich, dezinfekčných prostriedkov, Jarkovi sme darovali vytúžený notebook a malej Zuzanke hračky, bicykel a vecičky na oblečenie, ktorými ju chceli potešiť naše vlastné deti.

Tento prípad ma zaujal o to viac, že aj ja som vyrastal dlhé roky bez otca, ktorý tiež tragicky zahynul, keď som nemal ešte ani 2 roky.

Sociálnu pomoc odovzdal člen predsedníctva strany Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko – poslanec NR SR JUDr. Rastislav Schlosár a oblastný predseda strany ĽS Naše Slovensko pre okresy Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce Ing. Peter Kováč s členmi. Za pomoc pri odovzdávaní pomoci im patrí moje ďakujem. Poďakovanie patrí aj DHZ Rastislavice, ktorý taktiež pomohol tejto rodinke.

Ing. Peter Kováč
predseda oblastnej organizácie
Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce