Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k etnickým nepokojom v obci Žehra

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k etnickým nepokojom v obci Žehra

Údajne kvôli výsledku volieb sa v obci Žehra do seba pustili príslušníci cigánskych rodín, ktorých sa do konfliktu malo zapojiť viac ako 100. Vytiahli na seba kamene, sekery, tyče a vidly. Nasadenie príslušníkov OO PZ, PMJ, ani PPÚ KR PZ Košice nedokázalo zjednať okamžitú nápravu.

ĽS Naše Slovensko preto pripomína §10 ods. 1 písm. d) zákona o Policajnom zbore, podľa ktorého policajti za takéhoto stavu vôbec zasiahnuť nemuseli. Keďže nedochádzalo k napádaniu nezúčastnených osôb, ale len ku napádaniu sa agresívnych príslušníkov klanov medzi sebou, nečinnosťou polície by sa vlastne nič nestalo, len by rodiny dostali to, čo chceli. Dobre sa medzi sebou pobiť. Polícia má totiž v prvom rade chrániť slušných občanov Slovenskej republiky, daňových poplatníkov a nie sa starať o to, aby si agresívni, ožratí a nafetovaní asociáli medzi sebou náhodou neublížili.

Na druhej strane, ak by v tejto situácii bolo Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky v rukách ĽS Naše Slovensko, v obci Žehra by bol uskutočnený policajný zákrok s takým nasadením síl a prostriedkov a s takou razanciou, že by viac ani jedného zo zúčastnených asociálov už nikdy nenapadlo vyvolávať akékoľvek výtržnosti alebo nepokoje. Nás totiž nezaujímajú názory pochybných mimovládnych organizácií a zo zahraničia platených aktivistov. My na prvom mieste vždy máme ochranu životov, zdravia a majetku občanov a ochranu verejného poriadku.