Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Zúčastnili sme sa na gurmánskom dni v Kokave

Zúčastnili sme sa na gurmánskom dni v Kokave

Dňa 8. októbra sa v krásnej obci Kokava nad Rimavicou konal regionálny gurmánsky deň. V tento deň sa tu súťažilo vo varení tradičných jedál.

Toto podujatie nás zaujalo nielen preto, že vyzdvihuje a podporuje ľudové tradície, ale aj preto, že sa vzoprelo príkazu z Banskobystrického samosprávneho kraja. Príkaz sa týkal politických strán, ktoré majú mať zákaz sa zúčastňovať na podujatiach. Pod hrozbou že Banskobystrický samosprávny kraj nedá dotáciu na akciu, kde je politická strana, sa veľa obcí zľaklo a politické strany odmietali. Samozrejme, že to nikdy nebolo apolitické, keďže pán Lunter mladší vždy prišiel medzi ľudí rozdával nacvičené úsmevy a dokonca mal aj priestory na prejav. Ale na dvojaký meter sme si už na Slovensku zvykli.

Dnešný deň sa niesol v priateľskom ba až rodinnom duchu. Ako súťažné jedlo sme si vybrali strapkáč. Veľmi nás potešilo druhé miesto v kategórií najchutnejšie jedlo a najsympatickejší kolektív.

Veľká vďaka patrí organizátorom že sme sa mohli zúčastniť tohoto nádherného podujatia. V neposlednom rade patrí poďakovanie aj členom, ktorí od skorého rána pripravovali výzdobu, varili a pomáhali pri príprave.