Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Martin Beluský sa zúčastnil pútí do Hájička i Šaštína

Martin Beluský sa zúčastnil pútí do Hájička i Šaštína

Tri piliere strany ĽS Naše Slovensko sú národný, sociálny a kresťanský. A práve o treťom z týchto pilierov bol september v trnavskom kraji. Od soboty 10.9.2022 do nedele 11.9.2022 sa vo Veľkých Kostoľanoch konala tradičná procesia a tradičná púť do Hájička spojená s modlitbou Svätého ruženca.

V nedeľu sa naše ohnivko v boji proti moru v Trnavskej župe, kandidát na župana a poslanec NR SR Ing. Martin Beluský PhD., ako aj kandidáti na poslancov do VÚC Trnava, pripojili k procesii a absolvovali spolu s veriacimi púť z Veľkých Kostolian do Hájička, pútnického miesta, kde bola slúžená Svätá omša, ktorú celebroval otec Marián Kuffa. V Hájičku je postavená kaplnka narodenia Panny Márie. Prvá ďakovná púť sa konala v roku 1832 a odvtedy býva každý rok ako vďaka za zastavenie vtedajšej morovej epidémie. Dnes, keď nám zúri mor klamstiev, dezinformácií, falošných prorokov, nádejí a amorálnosti našej spoločnosti je nutné ukázať ľuďom cestu späť ku morálke, láske a viere v Boha, o čom svedčí aj naša účasť na procesii.

Dúfajúc v rovnaké duchovné pozdvihnutie ako pri púti do Hájičku sme sa vydali na sviatok Sedembolestnej Panny Márie, 15. septembra na národnú púť do Šaštína. Dúfame len, že tí, ktorí na omši sedeli v prvých radoch, sa modlili za Slovensko rovnako úprimne ako aj my. A rovnako úprimne žiadali odpustenie svojich hriechov. Pretože sú to práve oni, ktorí sú zodpovední za súčasný žalostný stav Slovenska a jeho obyvateľov.