Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Zorganizovali sme už 5. ročník jednodňového výletu pre deti. Pestrý program podporil aj kandidát na župana ŽSK František Drozd

Zorganizovali sme už 5. ročník jednodňového výletu pre deti. Pestrý program podporil aj kandidát na župana ŽSK František Drozd

Aj tento rok zorganizovali členovia ĽS Naše Slovensko zo Žiliny výlet pre deti, ktorý je primárne určený pre deti zo sociálne znevýhodneného prostredia a z mnohopočetných rodín. Výlet má za cieľ zábavno-náučnou formou ukázať krásy nášho regiónu a súčasne pestovať pozitívne správanie k prírode, histórii a športu.

Tento rok tomu nebolo inak a kroky všetkých účastníkov smerovali na Považský hrad. Po výstupe sme spoločne s deťmi vyzbierali odpadky po nedisciplinovaných turistoch, posilnili sa sladkými raňajkami a presunuli sme sa do krásneho prostredia Manínskej Tiesňavy, kde bola pre deti pripravená prvá časť programu. Jednotlivé detské družstvá sa striedali pri otužovaní v bazéne s horskou vodou, fyzickom tréningu s Mariánom Mišúnom a pri prehliadke vápencového kaňonu na elektrických kolobežkách s Pavlom Lazarom, ktoré si mohli v sprievode dospelých vyskúšať.

Druhá časť programu sa konala nad obcou Veľké Rovné, kde bol pre deti pripravený obed a ďalšie súťaže, v ktorých ich prišiel podporiť aj kandidát na župana Žilinského samosprávneho kraja František Drozd. Okrem Fit tyčiniek doniesol v sprievode kandidáta na poslanca do VÚC Tomáša Rudinského ďalšie sladkosti do súťažných balíčkov pre deti. Podvečer deti vyrazili na prechádzku do horskej osady s tradičnou architektúrou dreveníc a preskúmali prameň miestnej riečky. Večer sme odchádzali všetci spokojní a deti plné zážitkov.

Ďakujeme všetkým, ktorí akokoľvek pomohli s realizáciou a ĽS Naše Slovensko za finančnú podporu.

Pavol Lazar
predseda oblastnej organizácie
Bytča, Žilina