Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci zachovávajú ľudové tradície. Stretnutie pri Matúškovej heligónke podporil aj kandidát na župana Marek Kotleba

Kotlebovci zachovávajú ľudové tradície. Stretnutie pri Matúškovej heligónke podporil aj kandidát na župana Marek Kotleba

Dňa 27. augusta sa členovia oblastnej organizácie Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko – Poltár, Detva, Lučenec zúčastnili krásnej Stretnutia pri Matúškovej heligónke v Korytárkach. Toto podujatie je zároveň spomienkou na heligonkára pána Mitera. Každoročne začína svätou omšou a pokračuje vystúpeniami heligonkárov.

Stretávajú sa tu ľudia, ktorým nie sú ukradnuté naše tradície a chcú naďalej zachovávať odkaz našich starých rodičov. V dobe, keď sa všetko tradičné považuje za zbytočné, je veľmi dôležité zachovávať tradície, ktoré vydržali už mnohé pokolenia.

Členovia ĽS Naše Slovensko sa preto rozhodli podujatie podporiť a pre všetkých prichystali občerstvenie. Tejto akcie sa zúčastnil aj poslanec NR SR a zároveň kandidát na župana BBSK Marek Kotleba, ktorý sa zúčastneným prihovoril vo svojom prejave. Akciu podporil aj kandidát na poslanca do VÚC za Hriňovú Miroslav Cerovský a kandidát na poslanca do VÚC za Poltár Juraj Suja.

Ďakujeme organizátorom za pozvanie a už teraz sa tešíme na ďalší ročník.