Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci varili guláš na hranici dvoch krajov a troch okresov

Kotlebovci varili guláš na hranici dvoch krajov a troch okresov

V sobotu 27. augusta 2022 sa v obci Tekovské Nemce (okres Zlaté Moravce) uskutočnila súťaž vo varení gulášu. Táto podhorská obec je najvýchodnejšou v regióne Horného Požitavia a leží na úpätí pohoria Pohronský Inovec. Čím je ale z hľadiska zemepisného najzaujímavejšia je, že leží na rozhraní Nitrianskeho a Banskobystrického kraja a na rozhraní 3 okresov – Zlatomoraveckého, Žarnovického a Levického. Takto sme mohli byť v úzkom kontakte s obyvateľmi až 3 regiónov.

Za miestnou poštou na priľahlom priestranstve vedľa Tekovského potoka, súťažilo 15 tímov (čo bol doteraz najvyšší počet), medzi ktorými nechýbal aj náš tím Kotlebovcov z Tekova na čele so šéfkuchárom Milanom Strapkom, zložený z členov oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce. Potešujúce boli ohlasy z troch súťažných tímov, ktoré sa súťaže prišli zúčastniť po tom, čo sa dozvedeli správu, že sa jej zúčastní aj náš tím.

Pri našom stánku sa okrem domácich zastavili ľudia z Hronského Beňadika, Orovnice, Kozároviec, ba až zo vzdialenej Bratislavy, či obce Hrochoť (okres Banská Bystrica). Toto je pre nás vždy neklamným znakom toho, že Kotlebovci ľudí vždy spájali a spájajú. Po vyhlásení výsledkov súťaže si z nášho gulášu prišiel zobrať na „koštovku“ do zaváraninového pohára aj člen susedného víťazného tímu Jednoty dôchodcov Slovenska, ktorý za guláš chcel zaplatiť. Peniaze sme, samozrejme, odmietli so slovami, že naše guláše, ktoré na súťažiach varíme, sú vždy zadarmo a môže si na nich pochutiť ktokoľvek.

Návštevníci nášho stánku sa mohli porozprávať s kandidátmi ĽS Naše Slovensko na poslancov krajského zastupiteľstva NSK za okres Zlaté Moravce Róbertom Krajčovičom a Máriou Tóthovou, kandidátom ĽS Naše Slovensko na poslanca krajského zastupiteľstva NSK za okres Nitra Ing. Petrom Kováčom, kandidátom ĽS Naše Slovensko na poslanca krajského zastupiteľstva NSK za okres Levice Pavlom Bizíkom, ako aj kandidátom ĽS Naše Slovensko na predsedu NSK JUDr. Milanom Španírom.

Ing. Peter Kováč
predseda oblastnej organizácie
Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce