Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci varili guláš v Jelenci pod hradom Gýmeš

Kotlebovci varili guláš v Jelenci pod hradom Gýmeš

V sobotu 06. augusta 2022 sa v obci Jelenec (okres Nitra), ktorá je známa zrúcaninou hradu Gýmeš, uskutočnila súťaž vo varení kotlíkových gulášov Jelenecký guláš cup 2022. V miestnom hostinci Remitáž súťažilo bezmála tridsať tímov, medzi ktorými nechýbal aj náš tím Kotlebovcov z Ponitria na čele so šéfkuchárom Milanom Strapkom, zložený z členov oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce.

Súťaže sa zúčastnili aj zradcovia z Hnutia Republika, ba odfotiť sa s hŕstkou svojich verných prišiel aj Milan Uhrík. Ten bol vždy známy tým, že na pár minút prišiel na akciu, spravil si pár „selfíčok“, aby mal na facebookový profil a znova zmizol ako smrad. Nebolo tomu inak ani tentokrát. Prišiel, odfotil sa sa so svojimi a keď odchádzal, prechádzajúc okolo stánku Kotlebovcov, odvrátil svoju falošnú tvár na opačnú stranu a utekal ako Turci od Viedne v roku 1683. Nemal ani toľko charakteru v sebe, že by sa pozdravil svojim bývalým kolegom, ktorí makali, roznášali jeho letáky v kampaniach, aby bol dnes tam, kde je a kde sa dostal na kandidátke ĽS Naše Slovensko. Áno, ten Milan Uhrík sa robil, že členov ĽS Naše Slovensko nevidí a nestáli mu ani za to, aby ich pozdravil.

Pri našom stánku sa však zastavilo množstvo ľudí, ktorí si pochutili na našom výbornom guláši, odniesli si naše stranícke suveníry a noviny a mohli sa porozprávať s kandidátmi ĽS Naše Slovensko na poslancov krajského zastupiteľstva NSK za okres Nitra Ing. Petrom Kováčom, Jurajom Vajdom, Mariánom Holkom, kandidátom ĽS Naše Slovensko na poslanca krajského zastupiteľstva NSK za okres Nové Zámky Pavlom Machatom, ako aj kandidátom ĽS Naše Slovensko na predsedu NSK JUDr. Milanom Španírom.

Hoci sme sa s našim gulášom neumiestnili na popredných priečkach, o tom, že bol skutočne výborný, svedčal prázdny kotlík na konci akcie. Oveľa dôležitejší bol osobný kontakt s ľuďmi a našimi potenciálnymi voličmi, ktorým sme vysvetlili, ako sa majú veci vo vysokej politike…

Ing. Peter Kováč
predseda oblastnej organizácie
Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce