Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci na podujatí prevalcovali smerákov. Veľkú kritiku si od miestnych vyslúžil aj Lunter

Kotlebovci na podujatí prevalcovali smerákov. Veľkú kritiku si od miestnych vyslúžil aj Lunter

Dňa 13. augusta sme sa zúčastnili súťaže vo varení kapustnice v obci Veľká Ves. Súťažili sme ako družstvo Kotlebovci – ĽS Naše Slovensko – oblasť Poltár, Detva, Lučenec. Súťažilo 17 družstiev, medzi nami aj strana Smer-SD, ktorú sme s prehľadom porazili.

Celá akcia sa niesla v priateľskom duchu, ľudia nás srdečne vítali a zastavovali sa pri našom stánku. To, že naša práca má stále zmysel dokazoval aj fakt, že pri našom stánku bolo vždy plno ľudí.

Na toto podujatie nás osobne pozval starosta obce. S milým úsmevom nám zaprial veľa šťastia a dodal, že nám drží palce. Táto nálada sa však rýchlo zmenila, keď na scénu nastúpil Lunter mladší, ktorý odovzdával ceny družstvám. Lunter pri vyhlasovaní súťaže zámerne vynechal naše družstvo. Po našich sťažnostiach nám organizátori pridelili 6. miesto a ospravedlnili sa za trápnu a nedomyslenú Lunterovú snahu vymazať nás z verejného života. Lunterove konanie kritizovali aj mnohí návštevníci podujatia.

Ďakujeme organizátorom za ich profesionalitu, vďaka ktorej ustrážili dobrú atmosféru celého podujatia. Tiež ďakujeme všetkým návštevníkom za vyjadrenú podporu v nadchádzajúcich voľbách do VÚC.

Juraj Suja
predseda oblastnej organizácie
Detva, Lučenec, Poltár