Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vo Veľkom Ďure sme varili súťažný guľáš z diviny a zapojili sa aj do streleckého preboru

Vo Veľkom Ďure sme varili súťažný guľáš z diviny a zapojili sa aj do streleckého preboru

V sobotu 25. júna 2022 zorganizovalo poľovnícke združenie „Trojchotár“ z Veľkého Ďura na svojom oblúkovom strelišti verejný strelecký prebor v disciplíne Poľovnícke kolo a na svojej chate súťaž vo varení gulášu. Týchto zaujímavých súťaží sme sa zúčastnili aj my, Kotlebovci z oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce.

V streleckom prebore nás reprezentoval predseda oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Poltár Juraj Suja, ktorý prijal spolu so svojou manželkou pozvanie predsedu oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce Ing. Petra Kováča. No a keďže sa celý deň niesol v poľovníckom duchu, v súťaži vo varení gulášu sme sa rozhodli, že uvaríme kotlíkový guláš z diviaka.

V streľbách na letiace asfaltové holuby, ktoré trvali do 16-tej hodiny a v ktorých sa vyhodnocovali najlepšie 3 položky, sme síce popredné priečky nakoniec neobsadili, náš reprezentant si ale schuti zastrieľal, a každý zasiahnutý holub bol odmenený potleskom našich členov.

S postupujúcim časom to v okolí poľovníckej chaty čoraz viac rozvoniavalo tými najlákavejšími vôňami, čo bolo neklamným dôkazom toho, že v každom tíme sa varešiek chopili tí najlepší guláš majstri. Náš tím o 15-tej hodine odovzdával 2 vzorky ako prvý z deviatich súťažných tímov. Jeden súťažný tím vzorky ani nestihol odovzdať, pretože ich guláš sa zjedol skôr, ako sa začali odovzdávať vzorky.

V súťaži vo varení gulášu sme nakoniec tiež neobsadili víťazné priečky, ale dôkazom toho, že ten náš bol skutočne vynikajúci bol prázdny kotol, ktorý sme na záver nakladali do nášho auta.

Po ukončení súťaží prišla na rad ešte tombola, v ktorej boli rôzne zaujímavé ceny. Najlákavejšou bola bezpochyby 1. cena – živé 15kg prasiatko, ktoré do súťaže venovala Farma ošípaných Horný Pial – PD Veľký Ďur. Radosť z cien šťastlivcov, ktorí ceny získali bola náramná. Aj naši členovia a sympatizanti získali niekoľko cien, no s napätím sa čakalo na vyžrebovanie posledného čísla. Nádej na výhru stále žila, lebo ešte niekoľko našich čísiel bolo v koši. A keď hlásateľ zahlásil víťazné číslo 28, vedeli sme, že aspoň v tombole šťastie sadlo na naše plecia. Prasiatko bolo naše!