Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

V Ostrom Grúni sme sa zapojili do súťaže v kosení ručnou kosou

V Ostrom Grúni sme sa zapojili do súťaže v kosení ručnou kosou

Ostrogrúnska ostrá kosa je súčasťou Slovenskej ligy v kosení ručnou kosou. Jedno kolo sa pravidelne koná na lúkach nad obcou Ostrý Grúň (okres Žarnovica).Touto súťažou sme si pripomenuli život a zvyky našich predkov.

Väčšina súťažiacich sa predstavila v tradičnom ľudovom odeve. V podhorí pohoria Vtáčnik súťažili kosci z celého Slovenska a nechýbali sme medzi nimi ani my, Kotlebovci.

V kategórii hobby-muži sa umiestnil Mgr. Pavol Veselý na peknom 5. mieste a Stanka Hrmová skončila v kategóriie hobby-ženy dokonca na striebornom 2. mieste.

Návštevníci si mohli vychutnať slovenské špeciality a nádych ľudovej kultúry. V programe vystúpilo niekoľko miestnych spevokolov a skupín. Deti sa mohli povoziť na historickom vozidle, traktore…

Na toto najväčšie kultúrno-spoločenské podujatie v celej Kľakovskej doline prišiel aj náš predseda Marian Kotleba so synom Ľudkom. Porozprávať sa s ním prišlo veľa návštevníkov a súťažiacich, pretože títo dobrosrdeční, skromní a pracovití ľudia, ktorým nechýba pevná viera v Boha cítia, kto sa obetuje už roky pre národ a pre Slovensko.

Ďakujeme starostovi obce a všetkým organizátorom za usporiadanie tohto krásneho podujatia.