Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Odstránili sme dom hrôzy, ktorého obyvatelia strpčovali život slušným Tisovčanom

Odstránili sme dom hrôzy, ktorého obyvatelia strpčovali život slušným Tisovčanom

Na námestí v Tisovci, blízko pošty, úradov a obchodov stál jeden škaredý dom, ktorí občania Tisovca nazvali domom hrôzy. Tento odpudivý názov dostal preto, lebo už viac ako 20 rokov v ňom prežívali asociáli pozbieraní snáď z celého kraja. Neraz sa stalo, že v dome naraz bývalo aj 80 ľudí. Ani jeden obyvateľ domu ale k nemu nemal žiadne právne väzby. Žiadne trvalé ani prechodné pobyty, žiadne listy vlastníctva, ani kúpne zmluvy. Asociáli proste obývali tento dom s pozemkom úplne načierno.

Ataky, vyhrážky, bitky – to strpčovalo život slušným obyvateľom Tisovca každý deň. Ľudia sa báli ísť na poštu, báli sa nakúpiť a miestna priľahlá kaviareň zívala prázdnotou. Situácia sa navyše ešte viac zhoršovala v čase vyplácania sociálnych dávok.

Ešte hroznejší sa tento dom stal pred 4 rokmi, keď z neho v noci vyšiel asociál, ktorý zavraždil vlastného suseda kvôli pár drobným. Na tento prípad sme ihneď upozornili a v meste sme dokonca zriadili naše hliadky.

Situáciu s domom ale bolo treba riešiť úplne inak. Zúfalí ľudia oslovili nášho poslanca Stanislava Mizíka a prostredníctvom neho nás požiadali o pomoc a keďže my sa práce nebojíme, vyhrnuli sme si rukávy a výsledok sa dostavil. Najskôr sme obyvateľov domu navštívili s výzvou na vypratanie pozemku a uvoľnenie domu. O pár týždňov sme už na miesto prišli s ťažkými mechanizmami, aby sme slušných obyvateľov Tisovca tohto domu hrôzy zbavili. Chátrajúcu čiernu stavbu zamorenú potkanmi sme zbúrali a sutiny vyviezli na skládku.

Jednoducho, namiesto prázdnych rečí, ktoré bolo počuť od niektorých komunálnych politikov pred každými voľbami, bolo treba činy. Činy, ktoré budú reálne pomáhať slušným obyvateľom.

Dnes už vďaka nám Kotlebovcom a súčasným majiteľom pozemkov dom hrôzy plný asociálov nenájdete. Tisovec sa konečne zbavil kameňa, ktorý ho ťažil na srdci.