Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k množiacim sa útokom medveďov na ľudí

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k množiacim sa útokom medveďov na ľudí

Súčasné útoky medveďov na ľudí v slovenských lesoch a horách sú jednoznačne výsledkom dlhodobej politiky liberálov, ktorí povyšujú životy a práva zvierat nad životy ľudí. V dôsledku tejto politiky nie je možná efektívna regulácia medvedej populácie. Útoky a strety s medveďom sa naďalej zvyšujú a liberálna vláda nekoná!

ĽS Naše Slovensko plne podporuje, aby mal každý občan Slovenskej republiky právo na voľný pohyb v slovenskej prírode bez strachu o svoj život. Preto je neprijateľné, aby bol človek, ktorý v sebaobrane legálne držanou zbraňou zastrelí medveďa alebo iné divoké zviera, políciou vyšetrovaný tvrdšie, ako finanční zločinci.

Právo chrániť svoj život a život svojich blízkych nemôže byť pošliapané len preto, že si vládna úderka okolo ministra Budaja zmyslela, že medveď bude na Slovensku nedotknuteľný. Inštitút krajnej núdze už teraz veľmi jasne hovorí o tom, že občan má právo sa pred útokom divej zvery účinne brániť a uplatnenie tohto práva nemôže byť nikomu kladené za vinu a nemôže nikomu spôsobiť akúkoľvek právnu ujmu.

ĽS Naše Slovensko týmto vyzýva vládu Slovenskej republiky, aby prehodnotila štátnu politiku ochrany medveďa hnedého tak, aby život medveďa viac nebol uprednostňovaný pred životom človeka.