Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Truck Country Slovakstrongman 2022 – Kotlebovci brali striebro!

Truck Country Slovakstrongman 2022 – Kotlebovci brali striebro!

V prvú júnovú sobotu sa na letisku v Nitre – Janíkovciach uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v ťahaní a priťahovaní kamiónu Truck Country Slovakstrongman 2022. Svoje želiezko v ohni mala aj naša strana, ktorú reprezentoval náš kamarát Milan Šuľan. Súťažilo sa v dvoch hmotnostných kategóriách – do 105 kg a nad 105 kg, v ktorej súťažil aj Milan.

V prvej časti siláci ťahali kamión za sebou na vymedzenom úseku cesty a v druhej časti zasa priťahovali v sede kamión lanom k sebe. V horúcom letnom počasí sa nepotili len súťažiaci borci, ale aj diváci a diváčky, ktorí prišli na podujatie naozaj v hojnom počte. Milana sme nenechali v zápolení samého, ale prišli sme ho podporiť aj my, členovia oblastnej organizácie Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce pod vedením predsedu Ing. Petra Kováča a členovia oblastnej organizácie Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko Bánovce nad Bebravou, Partizánske, Prievidza, Topoľčany pod vedením jej predsedu Antona Grňa. Súťaže sa mal zúčastniť aj náš člen jeho oblastnej organizácie Ján Baboľ, ktorý však z dôvodu zranenia musel svoju účasť na poslednú chvíľu zrušiť.

Ako každé poriadne majstrovstvá Slovenska, aj tieto boli po predstavení pretekárov, zahájené slovenskou štátnou hymnou a následne už nič nebránilo silákom, aby ukázali, čo je v nich. Súťaž odštartovala o 12:15 hod. ťahaním kamiónu za sebou najskôr mužmi do 105 kg a následne prišli na rad „ťažšie kalibre“ nad 105 kg 🙂 Milan po upnutí kamiónu vyštartoval za nášho mohutného povzbudzovania naozaj impozantne, avšak drobné zaváhanie v podobe pošmyknutia ho pripravilo o pár drahocenných sekúnd, ktoré mu chýbali v konečnom účtovaní. Ale jeho čas aj tak nebol zlý. Po absolvovaní prvej časti súťaže nasledovalo priťahovanie kamiónu v sede lanom k sebe. Tu si bol Milan vedomý, že ak chce uspieť, musí zo seba vydať naozaj maximum. Keď prišiel na rad, po odštartovaní priťahoval kamión lanom k sebe naozaj na plné obrátky, a my sme vedeli, že naše povzbudzovanie musí byť ešte búrlivejšie ako v prvom kole. Výborným výkonom sa mu podarilo čiastočne dohnať časovú stratu z prvej disciplíny. V konečnom účtovaní mu to prinieslo skvelé 2. miesto a striebornú medailu! Celkové víťazstvo mu uniklo naozaj len o chlp.

O zábavu sa organizátori starali aj hudbou, ktorá znela počas súťažného zápolenia a po súťaži potešil svojim vystúpením na živo aj Stanislav Pánis, ktorý zaspieval krásnu národnú pieseň.

Keď už boli jasní víťazi, všetci prítomní si mohli pozrieť nádherne maľované kamióny z celého Slovenska, ktorých tam bolo niekoľko desiatok. My sme boli veľmi spokojní, že sme sa mohli ako diváci a fanúšikovia zúčastniť tejto super športovej akcie a že pretekár, reprezentujúci naše farby, získal výborné 2.miesto.