Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Neodvraciame zrak a pomáhame potrebným aj naďalej!

Neodvraciame zrak a pomáhame potrebným aj naďalej!

Snáď každého zabolí srdce, keď vidí ubiedený slovenský ľud a neustále sa zvyšujúcu priepasť medzi chudobnými ľuďmi a pár zbohatlíkmi. Obrovské množstvo chudobných ľudí, ktorí sú odkázaní na pomoc od iných, ku ktorým sa vlastný štát správa ako zlá macocha, je vizitkou všetkých doterajších vlád od obnovenia slovenskej štátnosti.

Súčasný „experiment“ v podobe terajšej koalície túto priepasť ešte prehĺbil a tak chudobní sa stávajú ešte chudobnejšími a obrovská inflácia, zdražovanie a zároveň absolútne nezvládnutá finančná kríza úplne zašliapava ľudskú dôstojnosť a z mnohých Slovákov robí žobrákov vo vlastnej krajine.

Ľudová strana Naše Slovensko, vychádzajúca priamo z pospolitého ľudu, sa však nedokáže pozerať bokom a v rámci svojich možností sa snaží pomôcť prežiť túto ťažkú dobu viacerým ľudom naprieč celým Slovenskom. Neodvraciame zrak, nevozíme sa v limuzínach, či najnovších modeloch drahých áut a nevrážame peniaze do modernej a krásnej reklamy a marketingu. Radšej tieto financie využijeme na pomoc tým, ktorí tú pomoc nutne potrebujú.

Aj v poslednom májovom týždni sme s pomocou vyrazili do terénu, tentokrát do Žilinského kraja. Najskôr sme navštívili štvorčlennú rodinu na Orave, ktorú po ťažkej chorobe opustila milovaná matka a manželka. Poslanci za ĽS Naše Slovensko Andrej Medvecký, Stanislav Mizík a funkcionári strany Diana Buchtová a Emil Kupčík odovzdali rodine vecnú aj finančnú pomoc, ktorá rodine pomôže v každodennom živote i v štúdiu školopovinných detí.

V sobotu sme s pomocou zavítali k pánovi do Liptovský Sliačov. Ten, okrem toho, že sám poberá nízky invalidný dôchodok, sa ešte musí starať o svojho brata. Takéto osudy bežného človeka, ťažko prežívajúceho, sú smutným odrazom a výsledkom politickej nezrelosti, neochoty a skorumpovanosti súčasných a minulých politikov. Okrem potravinovej pomoci sme pánovi z Liptovských Sliačov ešte poskytli aj tuhé palivo na ďalšiu zimu.