Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Marian Kotleba: ĽS Naše Slovensko podporuje vyhlásenie referenda o skončení tejto vlády!

Marian Kotleba: ĽS Naše Slovensko podporuje vyhlásenie referenda o skončení tejto vlády!

Poslanci ĽS Naše Slovensko podporili vždy každú aktivitu, vedúcu k odvolaniu ministrov súčasnej Hegerovsko-Matovičovsko-Kollárovsko-Sulíkovskej vlády. Dokonca sa nám hlasovaním za rodinný balíček podarilo nielen podporiť slovenské rodiny, ale aj vyvolať vládnu krízu, aká tu v tomto volebnom období ešte nebola.

Na politiku sa však pozeráme, ako na prostriedok na zlepšenie života ľudí na Slovensku a nie ako nástroj na momentálne zvyšovanie virtuálnych preferencií.

Viacero ľudí sa ma dnes pýtalo, aký je môj postoj k avizovanej snahe Smeru a jeho odnoží (teplá odnož Hlas a kúpená odnož Republika) o vyhlásenie referenda s cieľom skrátiť volebné obdobie súčasnej vlády.

My referendum ako nástroj na skrátenie obdobia súčasnej vlády veľmi jasne podporujeme. Budem rád, ak voliči, sympatizanti a členovia Ľudovej strany Naše Slovensko referendum podporia, pretože ide o šancu na povalenie vlády.

Na druhej strane mám však veľkú obavu z toho, že rovnako, ako pri prvom pokuse o referendum, aj súčasná snaha o vyhlásenie referenda skončí na nesprávne formulovaných referendových otázkach.

Už pri prvom referende sme Smeru ponúkali pomoc pri konzultácii znenia referendovej otázky. Dostali sme odkaz, že si poradia aj sami. Všetci dobre viete, ako to nakoniec dopadlo. Ani súčasné referendové otázky Smer nepovažoval za potrebné konzultovať mimo svojej bubliny, a preto sa reálne obávam, že vynaložená námaha, ako aj nádej všetkých zúčastnených ľudí, môže spľasnúť podobne, ako sa to už celkom nedávno raz stalo.

Napriek všetkému chcem veriť, že tentokrát to majú v Smere premyslené lepšie a že referendum o skrátení volebného obdobia súčasnej vlády sa nakoniec uskutoční.

Ing. Mgr. Marian Kotleba
predseda
ĽS Naše Slovensko