Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci opäť po roku v Kozárovciach!

Kotlebovci opäť po roku v Kozárovciach!

Koncom minulého školského roka 2020/2021 došlo v obci Kozárovce (okr. Levice) pred miestnou základnou školou k sexuálnemu obťažovaniu maloletých dievčat výrastkami jedného nemenovaného neprispôsobivého etnika. Hneď po tejto udalosti sme sa my Kotlebovci zmobilizovali a až do konca školského roka našimi hliadkami dozerali na bezpečnosť detí Kozárovčanov. Deťúrence tak mohli znova bez strachu chodiť do školy, za čo sa nám ich rodičia neraz srdečne poďakovali. Našu prítomnosť vtedy ocenili slovami vďaky aj predavačky miestnych potravín, ktoré boli vďaka našej prítomnosti v obci bez strachu a stresu, lebo boli oslobodené od hlučných a bujarých nájazdov tlupy neprispôsobivých spoluobčanov.

Takto po roku, v horúcu slnečnú sobotu 18. júna 2022 členovia oblastnej organizácie ĽS Naše Slovensko Levice, Nitra, Šaľa, Zlaté Moravce pod vedením jej predsedu Ing. Petra Kováča spolu s výkonným podpredsedom ĽS Naše Slovensko pre Západné Slovensko Marcelom Urbanom pri príležitosti Kozárovského jarmoku zavítali medzi Kozárovčanov, aby v ich prítomnosti strávili popoludňajší čas, a aby zistili, či sa ohľadom zvýšenia ich bezpečnosti v uliciach Kozároviec za ten rok niečo zmenilo.

Od obyvateľa Kozároviec, ktorý býva v tesnej blízkosti miestnych potravín sme sa dozvedeli, že po našich hliadkach, ktoré skončili 30. júna 2021 bol v obci kľud, ktorý trval počas celých školských prázdnin a pretrvával zhruba do polovice septembra. No potom sa zasa všetko vrátilo do starých koľají… Neprispôsobiví spoluobčania z neďalekej osady bývajú znova hluční a agresívni najmä v období rozdávania sociálnych dávok, ktoré mnohí z nich následne prepíjajú pred spomínanými potravinami. Na našu otázku, či boli v obci inštalované sľúbené kamerové systémy na trasách najčastejšieho pohybu neprispôsobivých, nám bolo povedané, že o tom nič nevie.

Pristavili sme sa aj pri predajcoch tradičných jedál, naši členovia sa mohli občerstviť chutnými langošmi, ovčími syrmi, zabíjačkovými špecialitami, poľovníckym gulášom, deťom radosť spravila v horúcom počasí zmrzlina, dospelým chladená kofola či čapované pivo. Veľmi dobrá bola aj držková polievka, ktorú uvarili členovia miestneho dobrovoľného hasičského zboru. Kúpou slovenského medu sme podporili slovenského včelára, ktorý sa nám posťažoval, že vďaka neustále rastúcim cenám palív je nútený predať svoje auto, ktoré používa pre účely svojho včelárenia, nakoľko nie je schopný „živiť“ dve autá.

O príjemnú atmosféru sa počas našej návštevy postaral slovenskými piesňami FS Ďatelinka.