Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k včerajším udalostiam na Slavíne

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k včerajším udalostiam na Slavíne

foto: Radler59, Wikimedia, CC BY-SA 4.0

V týchto dňoch si celý svet pripomína výročie skončenia 2. svetovej vojny. Včera, 9. mája, sa však rozhodla toto výročie zneužiť skupina liberálnych fanatikov na šírenie protiruskej fašistickej propagandy. Navyše to urobili na bratislavskom Slavíne, kde sú pochovaní vojaci rôznych národností, vrátane ruskej. Ich výčiny však nezostali len pri propagande.

Na Slavín prišla ďalšia skupina ľudí, ktorí si chceli pokojným spôsobom uctiť padlých vojakov. Avšak provokatéri z mimovládok v úzkej spolupráci s políciou, vedenou policajným prezidentom Hamranom, ľuďom s kvetmi zabránili k prístupu k pamätníku. Hoci toto pietne miesto je verejné a patrí všetkým občanov Slovenskej republiky, táto skupina novodobých fašistov si ho doslova sprivatizovala. Ich arogancia a chvíľkové opitie mocou zašli tak ďaleko, že k Slavínu nepustili dokonca ani veteránov 2. svetovej vojny osobne.

ĽS Naše Slovensko takéto vyčíňanie mimovládok platených zo zahraničia za asistencie polície dôrazne odsudzuje a považuje za prejav nastupujúceho fašizmu a totality na Slovensku. Fašizmu a totality, ktorá sa skrýva za demokratické heslá, no v skutočnosti nepripúšťa žiaden iný názor a pozná len násilie a umlčiavanie oponentov.

Preto toto konanie, ktoré sa odohralo práve v deň, keď národy východnej Európy slávia deň víťazstva nad nacistickým Nemeckom, nenecháme bez reakcie. Ešte dnes podáme kvalifikované trestné oznámenie! Nebudeme sa len nečinne prizerať na páchanie trestnej činnosti, pretože tým by sme takýmto fašistickým metódam dali priestor a krídla.