Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Mali sme pravdu: Vláda je v rozklade práve vďaka tomu, že sme podporili rodiny!

Mali sme pravdu: Vláda je v rozklade práve vďaka tomu, že sme podporili rodiny!

Minulý týždeň naši poslanci zahlasovali za vládny zákon podporujúci rodiny s deťmi. Pod zámienkou, že s ním prišiel minister Matovič, rozpútali voči nám liberáli, replikáni a smeráci štvavú a lživú kampaň. Tvrdili, že ak tento zákon vďaka nám prejde, Hegerovsko-Matovičovská vláda sa udrží pri moci. V skutočnosti sa však stal pravý opak. Presne tak, ako sme dopredu avizovali. Vládu oslabilo práve to, že sme tento zákon podporili a nakoniec bol schválený. Liberáli totiž nevedia prežiť, ak sa pomáha normálnym rodinám a nie LGBT komunite sexuálnych deviantov.

Ak sledujete najnovšie vystúpenia liberálov zo SAS-ky (Cigánikovej, Sulíka a ďalších), je jasné, že priepasť medzi nimi a OĽANO je čoraz väčšia. Schválenie tohto zákona vyvolalo medzi nimi už nielen nezhody, ale doslova otvorenú vojnu, čo túto už i bez tak prehnitú vládnu koalíciu čoraz viac približuje k definitívnemu zániku. Obzvlášť, keď sa aj ultraliberáli z Progresívneho Slovenska vyjadrili, že sťahujú svoju doterajšiu parlamentnú podporu vláde. Pád tejto Hegerovsko-Matovičovskej vlády je tak len otázkou času. Ak by totiž z vlády nakoniec odišla SAS, Hegerovi s Matovičom by zostala len krehká tesná väčšina a s tou sa v praxi ťažko vládne.

Podporou tohto zákona sme tak v konečnom dôsledku podporili nielen rodiny s deťmi, ale aj totálny rozklad tejto vlády zradcov a zapredancov. A tomu sa hovorí – zabiť dve muchy jednou ranou.

Mgr. Rastislav Schlosár
člen Ústavnoprávneho výboru NR SR
za ĽS Naše Slovensko