Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Celoslovenský snem strany znovuzvolil Mariana Kotlebu za predsedu

Celoslovenský snem strany znovuzvolil Mariana Kotlebu za predsedu

30. apríla sa v Brodzanoch konal celoslovenský snem politickej strany Kotlebovci – Ľudová strana Naše Slovensko. Začiatkom tohto roka boli zaregistrované nové stanovy, podľa ktorých vznikli nové funkcie v predsedníctve strany. Preto sa takmer 70 delegátov z celého Slovenska stretlo, aby zvolilo nové vedenie ĽS Naše Slovensko.

Predseda Marian Kotleba sa po nezákonnom odsúdení a po protiústavnom odobratí jeho poslaneckého mandátu vzdal funkcie predsedu strany, aby delegáti snemu sami rozhodli či naďalej chcú, aby viedol ĽS Naše Slovensko. Vzdaním sa funkcie predsedu súčasne zanikli v súlade so stanovami funkcie aj ostatným členom predsedníctva strany.

Delegáti snemu navrhli do funkcie predsedu strany Mariana Kotlebu, ktorého následne snem strany jednohlasne do tejto funkcie zvolil. Snem strany tak jednoznačne potvrdil stopercentnú dôveru členskej základne v Mariana Kotlebu, ako predsedu jedinej skutočne opozičnej strany.

Znovuzvolenie Mariana Kotlebu je potvrdením toho, že ĽS Naše Slovensko je po očistení sa od zradcov a zapredancov opäť jednotná, silná a konsolidovaná strana. Plne pripravená viesť aj naďalej tvrdú, odbornú a nekompromisnú kresťanskú, národnú a sociálnu politiku.