Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k odsúdeniu Mariana Kotlebu

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k odsúdeniu Mariana Kotlebu

Dnešný rozsudok Najvyššieho súdu SR je potvrdením toho, že celý proces s predsedom ĽS Naše Slovensko Marianom Kotlebom bol od začiatku politickým procesom s cieľom umlčať najvyššieho predstaviteľa opozičnej parlamentnej strany a zlikvidovať tak nepohodlnú politickú opozíciu na Slovensku.

Marian Kotleba bol odsúdený aj napriek tomu, že proti nemu neexistovali žiadne skutočné dôkazy, len absurdné znalecké posudky a vykonštruované obvinenia z hláv spolitizovaných orgánov činných v trestnom konaní. V celom procese navyše došlo k mnohým závažným porušeniam zákona, na ktoré Najvyšší súd absolútne neprihliadal.

ĽS Naše Slovensko považuje odsúdenie Mariana Kotlebu za mimoriadne nebezpečný precedens, ktorý závažným spôsobom likviduje demokratický a právny štát na Slovensku. Toto odsúdenie totiž znamená, že predseda ĽS Naše Slovensko Marian Kotleba stráca mandát poslanca Národnej rady Slovenskej republiky, ktorý získal v demokratických voľbách, a teda aj možnosť osobne zastupovať názory a idey viac ako 170 tis. slovenských občanov, ktorí dali Marianovi Kotlebovi preferenčný hlas. Ukazuje sa tak, že tento prehnitý systém sa v prenasledovaní skutočnej politickej opozície nezastaví absolútne pred ničím.

Pripomíname, že ak je možné predsedu parlamentnej opozičnej politickej strany možné zbaviť poslaneckého mandátu na základe takýchto absurdných obvinení len preto, že odovzdal chudobným rodinám peniaze v celkom bežne používanej sume, pod zámienkou, že ide o „extrémizmus“, je možné odsúdiť a politicky zlikvidovať prakticky akéhokoľvek opozičného politika. Dnes systém odsúdil Mariana Kotlebu, zajtra môže odsúdiť akéhokoľvek iného slovenského občana s nepohodlnými názormi, ktorý bude mať rovnako ako on odvahu postaviť sa za Boha a za národ, nekompromisne hlásať pravdu a bojovať za silné a spravodlivé Slovensko pre všetkých slušných ľudí.