Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k samitu krajín G7 v Bruseli: Odmietame zaťahovanie obyvateľov SR do energetického otroctva!

Dnes (vo štvrtok 24. 3. 2022) sa v Bruseli konajú dve dôležité akcie medzinárodných rozmerov – stretnutie skupiny siedmych najvyspelejších krajín sveta G7 a tiež stretnutie vrcholných predstaviteľov členských štátov NATO. Stretnutia sa uskutočnia pod vedením amerického prezidenta Bidena.

Diskutovať sa má o vojne na Ukrajine a o ďalších sankciách voči Rusku. Tých sankciách, ktoré Rusko nezastavia ani neodradia, avšak obyvateľov SR sa dotknú veľmi osobne. Cieľom stretnutí totiž majú byť aj opatrenia na zníženie energetickej závislosti od Ruskej federácie. Preložené do ľudskej reči to znamená, že v Bruseli sa má dohodnúť odstrihnutie členských štátov EÚ, medzi nimi aj Slovenska, od ruských energetických zdrojov a ich napojenie na zdroje primárne z USA.

Takéto rozhodnutie prinesie ďalšie enormné zvýšenie cien energií. Vzhľadom na reálne mzdy obyvatelia SR platia za energie, benzín a naftu už teraz najviac zo všetkých štátov EÚ. Ďalšie zvýšenie cien spôsobí obrovské sociálne turbulencie a prepady. Drahšie energie sa okamžite premietnu do nárastu cien potravín, bývania a verejných služieb. A to všetko len preto, že západné mocnosti majú krvavé oči od nenávisti voči Ruskej federácii.

ĽS Naše Slovensko odsudzuje takúto nezodpovednú energetickú politiku, ktorá v konečnom dôsledku na Slovensko prinesie ešte väčšiu chudobu a biedu. Vyzývame vládu Slovenskej republiky, aby konečne namiesto zahraničných záujmov začali slúžiť obyvateľom Slovenskej republiky a ich oprávneným a prirodzeným potrebám!