Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Koalícia netrpí len amaterizmom, ale aj schizofréniou. V parlamente sme navrhli odmietnuť akúkoľvek nelegálnu migráciu!

Koalícia netrpí len amaterizmom, ale aj schizofréniou. V parlamente sme navrhli odmietnuť akúkoľvek nelegálnu migráciu!

https://youtu.be/24rLPtp8Qjs

Situácia na hraniciach s Bieloruskom bola za posledné mesiace veľmi napätá. Niekoľko tisíc migrantov najmä z Iraku sa pokúsilo prekročiť hranicu do EÚ. Toto konanie bieloruského prezidenta Lukašenka treba na jednej strane odsúdiť, na strane druhej treba zdôrazniť, že je to reakcia na konanie najmä EÚ voči Bielorusku.

Nebolo to tak dávno, keď sa rôzne sily pokúšali zvrhnúť bieloruskú vládu alebo Európska únia uložila sankcie voči bieloruskému hospodárstvu. Napríklad zákaz priamo alebo nepriamo predávať, dodávať, prevážať alebo vyvážať rôzne zariadenia, technológie, ropné výrobky, tabakové výrobky, obmedzili prístup na kapitálové trhy Európskej únie, zakázali poskytovanie poistenia a napríklad Európska investičná banka zastavila všetky úhrady alebo platby v rámci všetkých existujúcich dohôd týkajúcich sa projektu vo verejnom sektore.

Koaliční poslanci prišli do Národnej rady SR s návrhom uznesenia, v ktorom okrem iného odsudzujú, že Bielorusko útočí na vonkajšie hranice Európskej únie vytváraním nových migračných trás s ambíciou destabilizovať demokratické spoločenstvo európskych krajín. Koaliční poslanci tým však nedávajú najavo, že konečne pochopili, že nelegálna imigrácia je riadená s cieľom zničiť Európu. Ale dovoľujú si jednu migračnú trasu označiť za legálnu a vyzývajú na pomáhanie týmto migrantom a druhú migračnú trasu označujú za nelegálnu, lebo chcú zničiť Európu.

Práve preto predseda ĽS Naše Slovensko vystúpil v rozprave a predniesol k tomuto bodu doplňujúci návrh, ktorým navrhol, aby Národná rada SR odmietla akúkoľvek nelegálnu imigráciu do členských štátov Európskej únie a to bez ohľadu na miesto prekročenia vonkajších hraníc Európskej únie a na pôvod nelegálnych imigrantov.

https://youtu.be/bg3iGFE73hQ