Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Hlasovanie o návrhu na ochranu detí ukázalo, ako veľmi sú alebo nie sú parlamentné strany konzervatívne

Hlasovanie o návrhu na ochranu detí ukázalo, ako veľmi sú alebo nie sú parlamentné strany konzervatívne

V parlamente sa na poslednej schôdzi opäť rokovalo o ochrane tých najzraniteľnejších – nenarodených deťoch. Predkladaný zákon predstavoval len „kozmetické“ úpravy, ktoré posúvali ochranu detí iba o malý krôčik vpred a ani z ďaleka sa nepribližoval k prelomovým návrhom, ktoré opakovane predkladala na rokovanie parlamentu len Ľudová strana Naše Slovensko. No i tak sa jednalo o zákon pozitívny, vedúci k ochrane života.

Hlasovanie o tomto návrhu neprešlo o jediný hlas, a práve toto by malo byť mementom pre konzervatívnych voličov, pretože niektoré strany, ktoré o konzervatívneho voliča bojujú rečami, mu dávajú facku svojimi činmi a nechcú podporiť ani drobné zmeny.

Z vládnych hnutí OĽaNO a Sme rodina tento zákon podporilo len 65% poslancov a absolútnu facku konzervatívnym voličom dala strana Smer-SD, v ktorej sa za tento návrh našli len traja poslanci. Poslanci okolo Petra Pellegriniho sa už neskrývane prezentujú ako ultraliberáli, keď sa v ich skupine nenašiel pre podporu zákona ani jeden hlas.

Aj toto hlasovanie jednoznačne ukázalo, že jedinou relevantnou konzervatívnou silou na slovenskej politickej scéne je len Ľudová strana Naše Slovensko.