Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

V parlamente sme zažili vojnu prokurátorov

V parlamente sme zažili vojnu prokurátorov

https://youtu.be/A2sNkxWUxII

Posledné mesiace sa na Slovensku čoraz viac hovorí o vojne policajtov. To, čo na verejnosti nie je vidieť, je vojna dvoch najvyšších prokurátorov, ktorú sme mali možnosť zažiť priamo v parlamente. Tým prvým je profesionál – generálny prokurátor Maroš Žilinka, a tým druhým je politik – špeciálny prokurátor Daniel Lipšic.

V parlamente sa síce priamo proti sebe nepostavili, no z rozpráv, ktoré sa viedli pri nimi uvádzaných bodoch, bolo cítiť veľké napätie a konflikty. Aj keď Maroš Žilinka nenechal žiadnu otázku nezodpovedanú, čelil veľkému útoku najmä zo strany liberálneho krídla parlamentu. Na druhej strane aj napriek tomu, že Daniel Lipšic zanechal mnoho nezodpovedaných otázok, obhajovali ho poslanci ako Ondrej Dostál, Juraj Šeliga a podobní „odborníci“ na právo a poriadok.

Slovensko bude zažívať ťažké chvíle, kým sa situácia nerozlúskne a nevyjasní. Poslanci ĽS Naše Slovensko Marošovi Žilinkovi v jeho práci vyjadrili jasnú podporu a pokiaľ si svoju prácu bude robiť aj naďalej profesionálne a nepoliticky, postavíme sa vždy na jeho stranu.

https://youtu.be/vbeAatInRMw