Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

V parlamente sme radikálne odmietli zvyšovanie cien energií na úkor slovenského národa

V parlamente sme radikálne odmietli zvyšovanie cien energií na úkor slovenského národa

https://www.youtube.com/watch?v=zfU0NUWNkXA

Vládna koalícia celý mesiac blokovala rozpravy o pripravovanom zvyšovaní cien za energie. Na septembrovej schôdzi Národnej rady Slovenskej republiky sa teda prerokoval bod, ktorého cieľom bolo na vládu zatlačiť, aby konečne začala konať.

Celé Slovensko obehla negatívna informácia, že za elektrinu a plyn si budúci rok priplatíme možno až o 33% navyše. Celkovo to len oproti súčasnému roku urobí na celom Slovensku rozdiel až o 450 miliónov eur. Vláda v súvislosti s touto informáciou zostala nečinná, a preto začala aktivitu vyvíjať opozícia spolu s ĽS Naše Slovensko. Minister hospodárstva Richard Sulík však z parlamentu po pár minútach utiekol a rozprava o dôvodoch zvyšovania cien a o možnostiach ich zníženia zostala len medzi poslancami parlamentu.

Koaliční poslanci však znovu ukázali, že im na občanoch Slovenska absolútne nezáleží a odmietli zahlasovať za návrh uznesenia, ktorým by parlament zaviazal vládu konať. Preto musíme v tlaku pokračovať aj na uliciach, kým sa Sulík a ostatní nespamätajú a neuvedomia si, že na Slovensku hrozí zvyšovanie energetickej chudoby.

Výpis z hlasovania k tomuto návrhu si môžete pozrieť tu.