Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Spolu s aktivistami sme odovzdali petíciu za výstavbu protihlukovej steny v meste Žarnovica

Spolu s aktivistami sme odovzdali petíciu za výstavbu protihlukovej steny v meste Žarnovica

Boj za výstavbu protihlukovej steny na ceste R1 v úseku Žarnovica pokračuje. Občania mesta svoj boj nevzdávajú. Dnes sme spolu s nimi doručili primátorovi mesta petíciu za urýchlenú výstavbu protihlukových opatrení v meste Žarnovica, do ktorej sa ĽS Naše Slovensko aktívne zapojila. Aj s našou pomocou sa podarilo vyzbierať niekoľko tisíc podpisov.

Pretrvávajúce problémy s nadmerným hlukom trvajú už od roku 2006, kedy bola vybudovaná rýchlostná cesta R1 pri Žarnovici. Uskutočnené merania aj skúsenosti ľudí jednoznačne dokazujú nevyhnutnosť vybudovania týchto protihlukových opatrení. Napriek tomu Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR spolu s Národnou diaľničnou spoločnosťou v danej veci absolútne nekonajú. Naopak, neustále predlžujú termín výstavby. Naposledy mestu Žarnovica oznámili opätovné predĺženie termínu výstavby na rok 2031, čo je pre obyvateľov dotknutých oblastí neprípustným a zbytočným naťahovaním času.

Veríme, že po podaní petície sa kompetentní k tomuto problému konečne postavia zodpovedne a občania mesta Žarnovica budú môcť žiť vo svojom meste plnohodnotným životom.