Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Tornádo v Petkovciach

Tornádo v Petkovciach

Počas návštevy Petkoviec predseda ĽS Naše Slovensko Ing. Mgr. Marian Kotleba spolu s pánom starostom hľadali možné spôsoby, ako čo najúčinnejšie a najrýchlejšie pomôcť dotknutým rodinám z obce postihnutej tornádom.

V priebehu niekoľkých hodín po našej návšteve sme zorganizovali partiu silných a odhodlaných pomocníkov, ktorí dva dni pomáhali rodine Kopasovej pri odstraňovaní škôd na streche ich rodinného domu. Sutinu zo strechy bolo potrebné odstrániť najneskôr do nasledujúceho pondelka, aby mohli remeselníci okamžite začať s výrobou nového krovu. Ak by tento termín nestihli, zostali by ďalší mesiac bez strechy nad hlavou. Našťastie už v sobotu popoludní bola sutina v kontajneri a tesári mohli nastúpiť v dohodnutom termíne.

Ďalšia pomoc smerovaná postihnutým rodinám v Petkovciach bola vo forme videa, v ktorom Marian Kotleba vyzval Slovákov, aby boli solidárni a prispeli aspoň malou čiastkou na transparentný účet, ktorý zriadila obec Petkovce. Už po štyroch dňoch bolo na účte viac ako 7000 €.