Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Zúčastnili sme sa slávnostnej vysviacky nového oltára v kostole sv. Martina v Čeríne

Zúčastnili sme sa slávnostnej vysviacky nového oltára v kostole sv. Martina v Čeríne

Krsty, svadby, sväté prijímanie, birmovka, to všetko sú sviatosti, ktoré naplno prežíva vždy len časť farníkov. Tá, ktorej sa to bytostne dotýka. Niektoré udalosti však prežíva celá farnosť bez výnimky – napríklad tie, ktoré sa týkajú priamo svätostánku – kostola. Takúto slávnosť, nezabudnuteľný deň, v nedeľu zažili aj kresťania z farnosti Čerín v okrese Banská Bystrica.

J. E. Mons. Marián Chovanec, diecézny banskobystrický biskup, slávnostne konsekroval nový oltár Kostola sv. Martina, v ktorom sa nachádzajú aj relikvie 22 svätcov. To všetko pri príležitosti 1650. výročia vysvätenia patróna kostola, sv. Martina z Tours, za biskupa.

Túto radostnú udalosť sme s čerínskou farnosťou prežívali aj my. Dlhodobo sa totiž zúčastňujeme rôznych brigád zameraných na opravy a skrášľovanie kostola a za tie roky nám táto farnosť prirástla k srdcu. Slávnostného vysvätenia nového oltára sa zúčastnil aj náš predseda Marian Kotleba.

V mene predsedu našej strany ďakujeme všetkým, ktorí sa o dnešnú historickú a krásnu udalosť zaslúžili, a, ako sa hovorí, prispeli svojou troškou do mlyna.