Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k rozhodnutiu Ústavného súdu SR

Vyhlásenie ĽS Naše Slovensko k rozhodnutiu Ústavného súdu SR

Ľudová strana Naše Slovensko rozhodnutie Ústavného súdu SR vo veci konania referenda o skrátení volebného obdobia na jednej strane rešpektuje, na druhej strane ho považuje za politicky motivované a účelové.

V každej demokratickej spoločnosti, Slovenskú republiku nevynímajúc, je samozrejmé, že zdrojom všetkej moci v štáte sú výlučne jeho občania. Preto majú plné právo kedykoľvek odvolať vládu, ktorá sa spreneverila ich vôli a záujmom. Ústavný súd SR toto právo dnes spochybnil. A to aj napriek tomu, že referendum o predčasných voľbách požadovalo viac ako 585 tisíc občanov!

Za veľmi nevhodné považujeme aj načasovanie vyhlásenia tohto rozhodnutia práve deň po tom, ako sa občania SR postavili proti rozhodnutiu vlády uzavrieť niektoré hraničné priechody. Občania tým vláde aj ostatným inštitúciám pripomenuli, pre koho dobro a v akom záujme musia pracovať. Ústavný súd dnes svojim vyhlásením tento odkaz občanov pošliapal.

ĽS Naše Slovensko urobí všetky kroky a podporí všetky iniciatívy, ktoré budú smerovať k vráteniu moci do rúk občanov Slovenskej republiky.