Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Blokády hraničných priechodov

Blokády hraničných priechodov

Dňa 21.7.2021 sa uskutočnila jedna z najväčších blokád hraničných priechodov za posledné obdobie. Dôvodov na blokádu bolo niekoľko.

Nespokojní obyvatelia prihraničných oblastí si povedali stačilo. Stačilo neustále meniacich sa pravidiel na hraniciach. Aj v tomto období, kedy všetky krajiny EÚ uvoľňujú opatrenia a otvárajú svoje hranice turistom, naša vláda ich pre turistov, ale čo je smutnejšie, aj pre vlastných občanov, zatvára. Na Slovensko sa dostanete len vtedy, ak ste plne očkovaný, alebo si zaplatíte PCR test za 70 €. A ako bonus žiada vláda od občanov SR, ktorí žijú v pohraničí, takýto 70-eurový test každý týždeň. Oblastná predsedníčka pre Bratislavu III tiež žije za hranicou a trápia ju tieto šikanujúce obmedzenia. Preto ako členka krízového štábu občanov žijúcich v prihraničných oblastiach spolu s ďalšími členmi štábu zorganizovala túto blokádu. Kotlebovci, samozrejme, nechýbali a blokádu svojou účasťou podporil aj náš poslanec Rastislav Schlosár.

Zablokovanie Bratislavy má mediálny výtlak, ale Bratislava nie je celé Slovensko. Práve preto, že si uvedomujeme dôležitosť iných regiónov, podporili sme aj niekoľko ďalších blokácií hraníc. Naši členovia boli na hraničnom priechode Brodské do Českej republiky. Blokovali sme aj severný hraničný priechod v Svrčinovci, kde sa blokády zúčastnili naši poslanci Krupa a Medvecký. Na východe Slovenska sme podporili blokádu priechodu Milhosť. V okrese Lučenec to bol priechod Šiatorská Bukovinka, ktorého blokády sa zúčastnil poslanec Stanislav Mizík. Veľký úspech mala blokáda hraničného priechodu Šahy. Sem dorazil predseda strany Marian Kotleba na legendárnom nákladnom automobile Praga V3S. Ľudovo nazývaná vetrieska so skriňovou nadstavbou vzbudila okamžitý rozruch. O to viac, keď si účastníci protestu všimli, že za volantom sedí práve Marian Kotleba.

Chceme sa poďakovať všetkým účastníkom blokád. Opäť sa ukázalo, že v jednote je sila a musíme nájsť to, čo nás spája. Dúfam, že už čoskoro sa nám podarí zablokovať oveľa viac hraničných priechodov na oveľa dlhšiu dobu. Na niektorých blokádach pripravíme pre účastníkov aj prekvapenie. Len spoločne zjednotení dokážeme poraziť totalitnú vládu.