Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

S Kotlebom k Ježišovi

S Kotlebom k Ježišovi

V sobotu 29. mája 2021 sme sa s Marianom Kotlebom vybrali k najväčšej soche Ježiša Krista na Slovensku. Táto monumentálna socha sa nachádza nad obcou Klin na Orave. Práve vďaka tejto soche, ktorá je kópiou sochy v brazílskom meste Rio de Janeiro, si obec vyslúžila prezývku Rio de Klin. Socha má aj s podstavcom výšku 9,5 metra a rozpätie jej rúk je sedem metrov.

Na tejto spoločnej akcii pre členov a sympatizantov strany sme dokonale vystihli všetky tri princípy, na ktorých je vybudovaná naša strana. Princíp národný sa odrážal v tom, že išlo o akciu určenú rodinám s deťmi – teda to, čo tvorí základ nášho slovenského národa. Princíp sociálny – to bolo v tomto prípade priateľstvo, ktoré nás spája, a spoločné stretnutie po dlhej dobe. Princíp kresťanský už dokonale vystihuje samotné miesto konania – pod všeobjímajúcou náručou nášho spasiteľa Ježiša Krista.

Počasie nám síce neprialo úplne tak, ako by sme si predstavovali, to však len potvrdilo staré známe: ak chceš Pána Boha rozosmiať, povedz mu o svojich plánoch. Vydržali sme dážď, ktorý sa striedal so slnkom a chvíľočku dokonca aj s krúpami. Tí, čo vydržali, si však mohli užiť nádherné slnečné popoludnie. Ako občerstvenie bol pripravený vynikajúci guláš a grilované mäso. Na najmenších čakali rôzne súťaže, cukrová vata, a dokonca prišiel aj kúzelník. Každý si tu tak našiel to svoje – niekto zábavu či možnosť obdivovať nádhernú okolitú prírodu, niekto priestor na modlitby a zamyslenia.

Krásnu sobotu sme strávili ako veľká rodina. Členovia, poslanci, predsedníctvo, všetci bez rozdielu, ako veľká národná pospolitosť, tak, ako má naša strana fungovať.