Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

„Mladíci“ sa zabávali na cintoríne v Kunovej Teplici

„Mladíci“ sa zabávali na cintoríne v Kunovej Teplici

V sobotu 29.5.2021 sa skupina mladistvých cigánov „zabávala“ na miestnom cintoríne v Kunovej Teplici (okres Rožňava). Za zvukov hlasitej hudby, ktorá im z mobilného telefónu vyhrávala zrejme kvôli intenzívnejšiemu zážitku, sa jeden z asociálov predvádzal ako likvidátor pietnych predmetov, keď rad radom rozbíjal sklenené kahance umiestnené na hroboch. Za stáleho povzbudzovania ostatných členov záškodníckej tlupy stúpala dobrá nálada, ako aj jeho agresivita voči pietnym miestam zosnulých.

Okamžite po zistení týchto skutočností náš oblastný predseda Dušan Žiak preveroval situáciu na miestnom cintoríne, kde však už bolo poupratované a po vyčíňaní nespratníkov nebolo ani stopy. Tie stihli zahladiť príslušníci miestnej „utláčanej“ komunity, ktorí sa bezodkladne po incidente pustili do upratovania spôsobenej spúšte.

Neskoro! Vo veci už bolo podané trestné oznámenie. Ako sa nám podarilo zistiť na Obvodnom oddelení PZ SR v Plešivci, páchateľ bol stotožnený a vyšetrovateľ vzniesol obvinenie z trestného činu hanobenia miesta posledného odpočinku. Vandal však ešte nedovŕšil 14 rokov, preto bude vzhľadom na jeho vek vyšetrovanie zrejme pozastavené.

Opäť sa potvrdilo, že návrh poslancov ĽS Naše Slovensko, ktorým sa mala znížiť trestná zodpovednosť mladistvých na 12 rokov, je opodstatnený.

Vládna väčšina neustále podlieha tlaku mimovládnych organizácií, ktoré ju v podstate riadia, a návrh už niekoľkokrát nepodporila. Sme zvedaví, či sa prípadom bude zaoberať Odbor sociálnych vecí OÚ v Rožňave.