Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Situácia v Rudne nad Hronom

Situácia v Rudne nad Hronom

Dňa 17.5.2021 sa v obci Rudno nad Hronom v okrese Žarnovica stala tragédia. Po pretrhnutí hrádze zomrela jedna osoba, voda ničila všetko, čo jej stálo v ceste. Po katastrofe pomáhali všetci, čo mohli. Prišli sme pomôcť dokonca aj my z ĽS Naše Slovensko. A čo vláda Slovenskej republiky na čele s Hegerom, ktorá má omnoho väčšie možnosti ako my? Vládni predstavitelia sa prišli do Rudna nad Hronom odfotiť a nasľubovať finančnú pomoc. Suma má byť vraj 800 eur na jednu domácnosť, čo je oproti spôsobeným škodám smiešne. Problém je, že ani túto sumu nemajú občania Rudna nad Hronom istú.

Budú si musieť o ňu požiadať a dokázať, že skutočne v ich domácnosti došlo k škode vo výške odškodného. Čiže ťažko skúšaní obyvatelia Rudna nad Hronom, ktorí momentálne nevedia „kde im hlava stojí“, budú musieť presviedčať úradníkov, že na odškodné vo výške 800 eur majú nárok. Najnovšie informácia znie, že občania, ktorí ešte na obecný úrad v Rudne nad Hronom nedoručili fotodokumentáciu zo škôd vzniknutých povodňou, tak majú urobiť najneskôr do 1.6.2021 (vrátane), a to buď mailom alebo osobne.

Na šikanovanie ľudí testovaním dala vláda takmer miliardu eur. Na propagáciu očkovania už takmer 10 miliónov eur. A na pomoc obyvateľom obce Rudno nad Hronom, postihnutým povodňou, ponúka 800 eur. Toto nie je pomoc, ale výsmech! Keď ide o bieloruskú opozíciu, o mimovládne organizácie, propagujúce zvrátenosti, či nezmyselné špajchľovanie, peniaze sa vždy nájdu. Keď sa má však pomôcť Slovákom, všetky vlády majú „hlboko do vrecka“.

Naše priority sa nemenia. Najprv pomoc slušným občanom, až potom všetko ostatné!