Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Posledné slobodné voľby na Slovensku

Posledné slobodné voľby na Slovensku

Dnes 26. mája je to 75 rokov, čo sa v obnovenom Česko-Slovensku konali na dlhé obdobie posledné slobodné voľby do parlamentu. Neboli, samozrejme, až tak slobodné, ako si to predstavujeme v dnešnej dobe.

Na Slovensku boli zakázané dve najsilnejšie politické strany, volebné právo mali Česi, Slováci a občania slovanského pôvodu. Česko-Slovensko bolo rozdelené na tri volebné obvody: Čechy, Morava a Sliezsko, Slovensko.

Zatiaľ čo na Slovensku vyhrala v týchto voľbách Demokratická strana so ziskom 62%, v Čechách a na Morave to bola KSČ. Tak sa stalo, že v Česko-Slovensku sa stala oficiálne najsilnejšou politickou stranou práve KSČ. Sme jediná krajina, kde komunizmus neprišiel z východu, ale nám bol nanútený zo západu.

Do dvoch rokov si komunisti v štáte totálne uzurpovali moc a postupne zlikvidovali akúkoľvek opozíciu na desiatky rokov. Ako sa zdá, opäť sa história opakuje, opäť sa k nám blíži totalitná vládna zo západu, ako pred 75. rokmi. Postupne, s úsmevom na tvári, skrývajúc sa za ten najlepší úmysel, sa z Bruselu šíri propaganda strachu a neistoty. Každý pritakávač dnešnej európskej politiky je blázon nepoučený históriou. Spoznáte ich jednoducho, chcú nás dostať do jadra EÚ, nekriticky prijímajú všetko, čo sa schváli v Európskom parlamente. Slovenskú republiku zásadne nazývajú „táto krajina“, alebo podobnými názvami. Odmietajú akúkoľvek iniciatívu o konanie Slovenska ako samostatného zvrchovaného štátu.

Napríklad očistenie Ústavy SR od článku 7 ods. 2 druhej vety, ktorá znie: „Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky.“ Toto ustanovenie je v priamom rozpore s ústavným princípom zvrchovanosti, ktorý je zakotvený v čl. 1 ods. 1 prvej vete Ústavy SR takto: „Slovenská republika je zvrchovaný, demokratický a právny štát. Takýto návrh zákona podali naši poslanci za ĽS Naše Slovensko na začiatku apríla tohto roku. Nebola absolútna politická vôľa o niečo takom čo i len diskutovať, a to naprieč celým politickým spektrom od koalície až po opozíciu.

Slováci si zvolili opäť zástupcov, ktorí nemajú záujem o slobodné a samostatné Slovensko.

Marcel Urban
zástupca výkonného podpredsedu
ĽS Naše Slovensko