Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

ĽS Naše Slovensko gratuluje Baššár al-Asadovi k opätovnému zvoleniu za prezidenta Sýrskej arabskej republiky

ĽS Naše Slovensko gratuluje Baššár al-Asadovi k opätovnému zvoleniu za prezidenta Sýrskej arabskej republiky

Sýria patrí medzi štáty, ktoré majú významné postavenie od čias staroveku až po súčasnosť. Západné mocnosti sa toto významné postavenie a strategickú polohu dlhodobo snažia oslabiť a využiť, a preto je Sýria a jej ľud dlhodobo ťažko skúšaný štát po všetkých stránkach.

Aj v čase vrcholiacej utečeneckej vlny do Európy si Sýria na čele s jej prezidentom Baššár al-Asadom zachovala racionálny postoj a prezident vyhlásil, že sankcie zo strany Spojených štátov a nátlak, ktorý na susedné krajiny Sýrie vyvíja Organizácia Spojených národov, zdržujú návrat viac ako piatich miliónov Sýrčanov, ktorí z krajiny utiekli pred vojnovým konfliktom.

V júni 2018 uskutočnila Ľudová strana Naše Slovensko pracovnú cestu do Libanonu a Sýrie, počas ktorej sa predseda Marian Kotleba stretol s významnými predstaviteľmi oboch štátov. Počas tejto návštevy sa Marian Kotleba mal možnosť osobne stretnúť a osobne porozprávať s bežnými ľuďmi, ktorí prezidenta Asada chválili a akékoľvek správy o tyranii odmietli. Nie je žiadnych pochýb, že sýrsky ľud prezidenta Asada miluje.

Pre Ľudovú stranu Naše Slovensko je dôležitá aj informácia, že väčšina sýrskych kresťanov sa identifikuje so súčasným vládnucim režimom než s tzv. opozíciou. Preto vítame opätovné zvolenie Baššára al-Asada do funkcie prezidenta Sýrskej arabskej republiky a želáme mu veľa úspechov a návrat stability a prosperity do Sýrie.