Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Kotlebovci na hrad

Kotlebovci na hrad

Víkendy by mali patriť rodine a spoločne stráveným chvíľam. My v Ľudovej strane Naše Slovensko si takéto chvíle vážime a hlavne sa snažíme venovať čas svojim deťom a učiť ich láske k svojej rodnej zemi a svojim predkom.

Aj keď bola sobota upršaná, nič nás neodradilo od našich plánov a náš oblastný klub Nitra, Zlaté Moravce zorganizoval pre rodiny s deťmi exkurziu spoznávania Nitrianskeho hradu. Nitriansky hrad patrí k najstarším zachovaným stavbám v Nitrianskom kraji. Podľa archeologických vykopávok sa prvé počiatky stavebnej činnosti na hradnom kopci dajú vystopovať do rímskych čias, kedy na hrade bolo keltské, dácke a neskôr germánske osídlenie. A to je iba zlomok z histórie hradu.

Je veľmi dôležité, aby história a vedomosti s ňou spojené neľahli popolom a aby ju poznali aj naše deti. Naša história je bohatá a máme byť právom na ňu hrdí. Nakoľko sme si vedomí, že aj deti pohltil dnešný virtuálny svet, je veľmi dôležité, aby mali priamy kontakt s reálnym svetom a hlavne poznali históriu svojich predkov.

Počas prehliadky sme na ich tvárach videli úsmev a ich oči žiarili, pretože toto nevidia každý deň a bolo to pre nich niečo nové. Niečo nové a nepoznané. Zrazu zabudli na mobily a verte nám, boli bez nich oveľa šťastnejšie. Tešíme sa na ďalšie exkurzie so svojimi ratolesťami.