Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Pomohli sme Katke a malej Anežke zo Štiavnika

Pomohli sme Katke a malej Anežke zo Štiavnika

Katka B. ostala po rozvode so svojím manželom poznačená viacerými traumami. Vzhľadom k jej zdravotnému stavu je poberateľkou čiastočného invalidného dôchodku a v starostlivosti o dcérku, maloletú Anežku, jej vyšla obec Štiavnik v ústrety a umožnila jej užívanie obecného sociálneho jednoizbového bytu priamo v centre obce. Jej príjem je však žalostný a neposkytuje možnosti zabezpečenia komfortu, ktorý už považujeme za bežný štandard. Prostredníctvom našich priaznivcov zo Štiavnika sme boli na túto rodinku upozornení a po zrealizovaných stretnutiach sme zobrali Anežku aj na jednodňový výlet, kde skvele zapadla do detského kolektívu.

Naplánovali sme sériu jednotlivých úkonov pomoci a odoslali prostredníctvom oblastného predsedu Pavla Lazara požiadavku na vyčlenenie financií z nášho občianskeho združenia Kotlebovci zachraňujú a pomáhajú, na ktorého činnosť vyčleňujú finančné prostriedky okrem našej strany aj naši poslanci parlamentu.

Zbierka oblečenia bola prvou formou pomoci, ktorú sme realizovali prostredníctvom našich priaznivcov.

Hneď po schválení finančných prostriedkov sme zakúpili dvojsedačku, rozložiteľnú na štandardnú posteľ do spojenej obývacej miestnosti so spálňou.

Nasledovalo zakúpenie jedálenského setu (kuchynské stoličky a stôl), demontáž starej skrine a uspôsobenie priestoru pre osadenie v kuchyni.

Anežka potrebovala absolvovať online vyučovanie, no nemali žiadne dostupné zariadenie (ani Katka nemá telefón s funkciami smartfónu), ktorým by ho mohla absolvovať. V strane sme preto zabezpečili výkonný tablet aj so stojanom a pripravili ho na vzdelávanie Anežky dištančnou formou.

Pomoc sme zavŕšili demontážou starej skrine a inštaláciou novej, ku ktorej sme prikúpili niekoľko drobností (hrubú dekoračnú deku, set pohárikov, šálok a misiek). Rodinke sme tak uľahčili život, zabezpečili sme ďalšie možnosti výučby malej Anežky a poskytli im plnohodnotnejšie bývanie.

Ďakujeme za pomoc Katke a Anežke, aj za členov a priaznivcov ĽS Naše Slovensko zo Štiavnika:

– občianskemu združeniu Kotlebovci zachraňujú a pomáhajú, ktoré vyčlenilo finančné prostriedky na pomoc;

– predajni Black Red White – Žilina, ktorá uspôsobila ceny a jednotlivé položky podľa potrieb nákupu pre rodinu;

– poslancovi NR SR Andrejovi Medveckom za pomoc (aj osobnú) s realizáciou;

– oblastnému predsedovi Pavlovi Lazarovi za organizáciu;

– členom: Martin Šoška, Jaromír Benko a Mario Holecko za pomoc s prevozom, inštaláciou a demontážou;

– členom a priaznivcom: Pavol Chovanec , Marián Berzák , Michal Gálik , Štefan Ligas , Pavol Lazar , Martin Šoška a najmä Pavol Hodas za zbierku a zabezpečenie tabletu s príslušenstvom;

– priaznivcom Peter Danko a Iveta Faceková za zabezpečenie oblečenia pre rodinu;

– napokon aj zamestnancom zberného dvora obce Štiavnik za bezproblémové prevzatie starého nábytku rodiny.