Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Zúčastnili sme sa Gurmánskeho dňa v Kokave nad Rimavicou

Zúčastnili sme sa Gurmánskeho dňa v Kokave nad Rimavicou

V sobotu 19.10.2019 sa konal 6. ročník súťaže Gurmánsky deň v Kokave nad Rimavicou. Krásna akcia v lone nádhernej prírody plná výborného jedla, hudby a tradičných špecialít prilákala mnoho návštevníkov zo širokého okolia.

Družstvo našej Ľudovej strany Naše Slovensko sa aktívne zapojilo do súťaže, členovia strany pripravoval dve sedliacke jedlá. Varené údené koleno v kapuste so zemiakmi a v minulosti veľmi častý pokrm chudobných ľudí s názvom podlesníky.

Na akcii sme pre návštevníkov pripravili dva prístrešky. Kým bol prvý určený na prípravu a ochutnávku našich špecialít, tak druhý prístrešok bol venovaný tradičným odevom z regiónu Podpoľania. O naše špeciality bol veľký záujem. Museli sme uvariť druhý kotlík kapusty s vareným údeným kolenom a pokiaľ sme my pripravovali podlesníky iné družstva už balili svoje stánky a akcia bola dokonca oficiálne ukončená.

Ďakujeme veľmi pekne návštevníkom, organizátorom a členom strany, ktorí sa pričinili o vydarený priebeh akcie. Veľmi pekne ďakujeme organizátorom za pozvanie aj na budúci ročník Gurmánskeho dňa v Kokave.