Preskočiť na obsah Preskočiť na ľavý panel Preskočiť na pravý panel Preskočiť na pätičku

Pomohli sme malej Katke, ktorá po očkovaní ochrnula na polovicu tela

Pomohli sme malej Katke, ktorá po očkovaní ochrnula na polovicu tela

Život nepíše vždy len veselé príbehy. Tak je tomu aj v prípade malej Katušky.

Katuška bola zdravé a čiperné dieťa, ktoré nemalo žiadne vážnejšie zdravotné problémy. No iba do doby po prvom očkovaní. Dieťatko upadlo do letargie a ochrnulo na polovičku tela. Má mnoho diagnóz: DMO, epilepsiu, tracheostomiu a kŕmená je sondou do bruška.

Citujeme maminu malej Katušky: „naša Katuška oslávila 5.7. päť rôčkov. Za posledný rok sme absolvovali viacero rehabilitačných súkromných pobytov. Každý jeden jej niečo dal. Je pevnejšia a viac reaguje. Veľmi nás pochválila očná terapeuta, ktorá k nám chodí z Levoče. Pri jej návšteve Katka krásne reagovala na svetlo, tmu a farby. V júni sme boli pri delfínoch, hoci malá pri trachei nemôžeš ísť do vody a terapeutky tam nemajú skúsenosti s takýmto dieťaťom. Bola v kontakte z delfínom len keď vyskočil von z vody. Po príchode domov sa jej upravil spánok. Zaspávala v noci o 12 aj jednej, teraz spinká už o deviatej. Možno sa budete čudovať čo to píšem, ale pre nás je to obrovská radosť. Pokračujeme a budeme ďalej denne cvičiť a hľadať ďalšie možnosti ako zlepšiť jej zdravotný stav. Začali sme riešiť kmeňové bunky s lekárom špecialistom, ktorý by šiel s nami budúci rok do Mexika. Za všetky príspevky Vám veľmi pekne ďakujeme.“

V takejto situácii je potrebná každá pomoc. Preto sme v rámci projektu Naše Slovensko pomáha 3. októbra odovzdali mamine malej Katušky poukaz na 3 týždňový intenzívny rehabilitačný pobyt v hodnote 1400€. Prajeme celej rodine už len samé radostné správy a udalosti. Samotnej Katuške želáme veľa úspechov, určite ich bude potrebovať.